​5 redenen om je huisdier te verzekeren

Knuffelende hond en kat

Er bestaat tegenwoordig voor alles wat je lief is wel een verzekering. Zo ook voor je trouwe viervoeter, eigenwijze kat of ander huisdier! Zie je hier niet zo snel de voordelen van in? Lees dan snel verder!

Huisdier verzekeren: wel of niet?

Wanneer je je huisdier verzekert, neem je een ziektekostenverzekering af voor het dier. Je zorgt er dan voor dat je huisdier verzekerd is tegen eventuele medische kosten, zoals een operatie of medicatie. Je moet er nu natuurlijk nog niet aan denken, maar het komt goed van pas als je met onverwachte dierenartskosten te maken krijgt.

Twee honden

Waarom je je huisdier moet verzekeren

Er zijn tal van redenen te bedenken om je huisdier te verzekeren. Voornamelijk financieel, maar natuurlijk ook voor de gemoedstoestand. Wij zetten de vijf belangrijkste redenen voor een dierenverzekering op een rij.

1. Een huisdier verzekeren is goedkoop

Een dierenverzekering is niet zo duur als de meeste mensen denken. Een hond kun je al voor €12,23 per maand verzekeren en een kat al voor €9,78. Dat is nog geen €150,- per jaar voor een hond en nog geen €120,- per jaar voor een kat. Een klein bedrag voor een hoop zekerheid!

2. Een dierenarts is duurder dan je denkt

De dierenarts wordt elk jaar duurder. Een rekening van €900,- of meer is dan ook echt niet meer zeldzaam. Als je je geen zorgen wilt maken over dit soort grote bedragen, dan is een huisdierenverzekering een goede keuze.

3. Een huisdier is onderdeel van het gezin

Mensen hechten zich ongelooflijk snel aan een huisdier. Een huisdier zal dan ook binnen no-time een onderdeel van het gezin zijn geworden. Om die reden moet je het vermijden dat je voor de keuze komt te staan om behandeling te moeten weigeren, omdat je de financiële middelen op het moment niet hebt. Een verzekering neemt deze dramatische keuze voor je weg.

4. Risico vermijden met verzekering

“Kunnen we dit jaar nog wel op vakantie? De hond lijkt wat mank te lopen en als hij naar de dierenarts moet, moeten we ons vakantiepotje aanbreken.”

Als je het moeilijk vindt om zelf een spaarpotje voor eventuele medische kosten voor je huisdier bij te houden, kies dan voor een dierenverzekering. Je betaalt dan elke maand een klein bedrag en hoeft je geen zorgen te maken over plostelinge hoge dierenartsrekeningen.

5. Onverwachts krap bij kas

Als je geen huisdierenverzekering hebt en onverwachts krap bij kas komt te zitten, loopt je huisdier onnodig risico. Het kan altijd voorkomen dat de auto gerepareerd moet worden, er een reparatie aan het huis moet plaatsvinden of dat de energierekening hoger uitvalt dan verwacht. Dit brengt allemaal onnodige kopzorgen met zich mee. Met een huisdierenverzekering wordt je huisdier hier in ieder geval niet de dupe van.

Liggende kat

Dierenverzekering vergelijken

Er zijn verschillende aanbieders van dierenverzekeringen. Wij hebben de beste voor je op een rijtje gezet op onze dierenverzekering pagina. Kijk rustig eens rond en zoek de juiste dierenverzekering voor jouw huisdier!

Vragen over huisdierenverzekeringen kun je hieronder stellen en je kunt natuurlijk altijd contact met ons opnemen!

Geplaatst op 19 december 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.