Home / Blog / Meer dan 70% van de Nederlanders is niet op de hoogte van kosten verzekeringen

Meer dan 70% van de Nederlanders is niet op de hoogte van kosten verzekeringen

Een grote meerderheid van de Nederlanders is niet op de hoogte van de kosten van al hun verzekeringen. Dit blijkt uit onderzoek door Multiscope, uitgevoerd in opdracht van Verzekeringvergelijk.nl. De respondenten werd gevraagd of ze weten welke verzekeringen ze hebben en wat daar de maandelijkse kosten van zijn.

Inzicht maandelijkse premiekosten

Multiscope voerde het onderzoek uit onder meer dan 1.000 respondenten. Er werd onder andere gevraagd of de respondenten inzicht hebben in de maandelijkse kosten van al hun verzekeringen. Het blijkt dat 72,5% van de respondenten niet op de hoogte is van deze kosten. Slechts 27,5% kent de precieze kosten per maand. Een grotere groep van 47,4% gaf aan het ongeveer te weten, maar niet precies op de hoogte te zijn. 19,2% gaf aan geen idee te hebben van de kosten, maar wel op de hoogte te zijn van de verzekeringen die er lopen. Een kleine groep van 5,9% gaf zelfs aan geen idee te hebben welke verzekeringen er zijn afgesloten.

“We merken bij VerzekeringVergelijk.nl dat het aantal mensen dat verzekeringen vergelijkt nog altijd sterk toeneemt. Nog lang niet iedereen blijkt goed op de hoogte van de maandelijkse kosten en de mogelijkheden om te besparen. Schokkend dat zo weinig mensen echt goed op de hoogte zijn, maar goed om te zien dat de bewustwording groeit,” aldus Marnix de Munck van VerzekeringVergelijk.nl.

Eerder onderzoek

Dat Nederlanders weinig tot geen kennis hebben van de eigen verzekeringen en de kosten per maand is helaas niets nieuws. Ook in 2011 werd hier al eens onderzoek naar gedaan door Multiscope, destijds in opdracht van Meeús. Toen bleek het ook al slecht gesteld met de kennis van verzekeringen. Opvallend genoeg bleek toen dat vrouwen twee keer zo vaak als mannen niet weten wat ze maandelijks uitgeven aan verzekeringen.

Bewustwording over verzekeringen

Betere grip op geldzaken begint voor veel consumenten met bewustwording over de lopende verzekeringen en de precieze kosten per maand. Als je eenmaal op de hoogte bent, is een vergelijking van de huidige polissen met de beschikbare alternatieven een eenvoudige stap om maandelijks te besparen. Consumenten kunnen daarvoor terecht op www.verzekeringvergelijk.nl.

kosten verzekeringen onderzoek

Plaats een reactie