Home / Blog / Aanvullende tandartsverzekering vaak te duur

Aanvullende tandartsverzekering vaak te duur

Ondanks dat het voor een groot aantal mensen niet meer dan logisch is om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten bij een zorgverzekering. Het goed om daar nog een kritisch naar te kijken. In een aantal gevallen is de verzekering zo duur dat het beter is om het risico op hoge kosten zelf te dragen, aangezien dat er in de meest gevallen voor zal zorgen dat u flink op de kosten kunt besparen. Dat stelt Rob Barnasconi, die voorzitter is van de Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT).

180 euro aan zorgkosten

Gemiddeld maakt een volwassene in Nederland ongeveer €180 aan zorgkosten per jaar. Aan de andere kant kunnen de kosten van een aanvullende tandartsverzekering oplopen tot wel €800 per jaar. Wat dat betreft zijn de verzekeringen in veel gevallen een stuk duurder dan de gemiddelde kosten die we maken. Het is daarom interessant om de verzekering op te zeggen en er zo op de lange termijn voor te zorgen dat we kunnen besparen. De voorzitter van het NMT is overigens niet bang dat de tandzorg daarmee onbetaalbaar zal worden, aangezien er een verstoord beeld heerst van de kosten die we maken bij de tandarts.

Sterke premie verhogingen

Hij stelt namelijk dat de kosten van de tandarts op zich niet te hoog zijn, maar dat de verzekeraars ervoor hebben gekozen de premies steeds verder te verhogen. Zo is hij van mening dat de verzekeraars een premieverhoging van gemiddeld 10% per jaar door hebben gevoerd. Een aanvullende tandartsverzekering bij een zorgverzekering is op die manier onbetaalbaar geworden, terwijl de kosten van de tandzorg aan de andere kant een stuk lager liggen. Volgens hem zou het dan ook beter zijn om de kosten zelf te gaan betalen, door de aanvullende verzekering voor de tandarts gewoon op te zeggen.

Plaats een reactie