Home / Blog / Autoverzekering stopzetten in plaats van beëindigen

Autoverzekering stopzetten in plaats van beëindigen

Zodra we tot de conclusie komen dat we een langere tijd geen gebruik gaan maken van de auto kiezen we er over het algemeen voor om de verzekering te beëindigen. Dat klinkt op zich logisch, maar het zorgt er in veel gevallen voor dat we te maken krijgen met hoge kosten. Dat komt door het feit dat het aantal schadevrije jaren doorgaans maar een jaar geldig blijft. Gelukkig is daar wat aan te doen door te kiezen voor een schorsing.

Schadevrije jaren behouden

Door de het kenteken van de auto te schorsen is het mogelijk om de verzekering tijdelijk stop te zetten. Op die manier blijven de schadevrije jaren 3 jaar lang geldig, in plaats van een jaar bij een beëindiging van de autoverzekering. Het is wat dat betreft dus heel interessant om het kenteken te schorsen, aangezien de korting op de premie bij een groot aantal schadevrije jaren behoorlijk kan zijn. Het is wel van belang om het kenteken ook daadwerkelijk te laten schorsen, aangezien het anders niet mogelijk is om de verzekering stop te zetten.

Langere tijd stopzetten

Het laten schorsen van een kenteken is bovendien alleen interessant wanneer u van plan bent echt een flinke tijd geen gebruik te maken van uw auto. De RDW rekent €71,50 om de schorsing van het kenteken uit te voeren, waardoor u er zeker van dienst te zijn dat de besparing groot genoeg is. Mocht u inderdaad een langere tijd niet willen gaan rijden, dan is het verstandig om voor deze optie te kiezen. Zo kunt u ook na de periode van stoppen op een voordelige manier kiezen voor een goede verzekering voor uw auto, op basis van uw schadevrije jaren.

Plaats een reactie