Autoverzekering vergelijken

Bespaar tot 35% op je premie door hier alle autoverzekeringen te vergelijken.

Kies je autoverzekering

Schade aan uw auto kan erg vervelend zijn, en het leed wordt er niet minder op wanneer u zelf voor de kosten moet opdraaien. Het kan ook zo zijn dat u schuldig bent aan het maken van schade bij een ander. Met een autoverzekering kunt u zich in ieder geval indekken tegen dit risico. U kunt uw autoverzekering vergelijken met alle autoverzekeraars, en de beste en goedkoopste online afsluiten.

Dekking autoverzekeringen

In verzekeringsland zijn er drie soorten autoverzekering te vinden: WA, WA Beperkt Cascoverzekering en Allrisk. Bent u op zoek en wilt u de autoverzekering vergelijken met alle aanbieders, bepaal dan allereerst welk van deze drie soorten autoverzekeringen voor u geschikt zijn. Alleen de verplichte WA-verzekering afsluiten op een gloednieuwe bolide mag op korte termijn voordelig lijken, maar mocht u ooit te maken krijgen met schade, dan bent u stukken duurder uit. Wanneer u eenmaal weet waar u op moet letten, is het maken van een goede vergelijking vaak gemakkelijker dan u denkt.

Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

De WA-verzekering is de meest ‘uitgeklede’ variant onder de autoverzekeringen. Schade aan uw eigen auto wordt hierbij niet vergoed, schade die u met uw auto aan anderen veroorzaakt wél. Het afsluiten van minimaal een WA-verzekering is in Nederland verplicht voor iedereen die een auto op zijn of haar naam heeft staan. Veroorzaakt u schade met uw voertuig, dan kan de tegenpartij aankloppen bij uw verzekeraar.

WA + Beperkt Cascoverzekering

Met het afsluiten van een WA Beperkt Cascoverzekering bent u uiteraard duurder uit dan met alleen WA, maar daar staat tegenover dat ook schades aan uw eigen wagen voor vergoeding in aanmerking komen. Dit geldt echter niet voor álle soorten schade: deze autoverzekering dekt alleen schades die het gevolg zijn van brand, diefstal, joyriding, inbraak, hagel, storm en/of aanrijdingen met dieren. Kort samengevat: schades die in de regel het gevolg zijn van “domme pech”. WA Beperkt Cascoverzekering worden vaak afgesloten voor voertuigen tussen de 4 en de 8 jaar oud: de nieuwigheid is er wel af, maar alleen een basisverzekering afsluiten zou de wagen tekort doen.

WA+ Volledig Cascoverzekering (Allrisk)

De allrisk verzekering is de crème de la crème onder de autoverzekeringen. Het neusje van de zalm, maar wel een met een prijskaartje. De allrisk autoverzekering wordt dan ook vaak door eigenaars van een gloednieuwe auto afgesloten. Met een allrisk verzekering profiteert u van de meest uitgebreide dekking: niet alleen schades aan anderen, maar ook aan uw eigen auto komen voor rekening van de verzekeringsmaatschappij. Zelfs wanneer u zelf de veroorzaker van die schade bent. Kiest u ervoor om een allrisk verzekering af te sluiten, besteed dan bij het vergelijken van diverse autoverzekeraars niet alleen aandacht aan de maximale vergoedingen, maar ook aan de vraag wat er wel en niet is meeverzekerd. Hoe zit het met kostbare accessoires, zoals audioapparatuur of het GPS-systeem? Alleen door alle voorwaarden, mitsen en maren mee te nemen in uw afweging, sluit u de autoverzekering af waarmee u onbezorgd de weg op gaat.

Informatie autoverzekeringen

Wanneer u autoverzekeringen met elkaar gaat vergelijken, ontdekt u al snel: de ene verzekeraar is de andere niet. Autoverzekeraars dienen zich te houden aan een aantal wettelijke regels die de voor een deel de dekking bepalen. Desondanks zijn de verschillen in de polisvoorwaarden, prijzen en dekkingen verschillen vaak aanzienlijk.

Bonus malus

Hoe werkt het bonus malus ladder regeling?

Elektrische auto verzekering

Hoe kan ik mijn elektrische auto goedkoop verzekeren?

Beste autoverzekering

Hoe kan ik de beste autoverzekering kiezen afsluiten?

Autoverzekering dekking vergelijken

Wij maken elk jaar een complete berekening van alle autoverzekeraars. Ontdek bij welke autoverzekeraar u de beste en goedkoopste autoverzekering van 2023 kunt aanvragen.
WA-dekking

Schade die jij veroorzaakt bij anderen

Schade door diefstal, inbraak, brand, hagel, storm en ruitschade

Vandalisme

Schade door eigen schuld. Schade aan anderen

Verplicht

WA beperkt cascodekking

Schade die jij veroorzaakt bij anderen

Schade door diefstal, inbraak, brand, hagel, storm en ruitschade

Vandalisme

Schade door eigen schuld. Schade aan anderen

WA volledig cascodekking (all-risk)

Schade die jij veroorzaakt bij anderen

Schade door diefstal, inbraak, brand, hagel, storm en ruitschade

Vandalisme

Schade door eigen schuld. Schade aan anderen

Waarom je autoverzekering vergelijken?

Een autoverzekering afsluiten is wettelijk verplicht in Nederland. De premiekosten en voorwaarden verschillen enorm per autoverzekeraar. Een vergelijking maken van alle autoverzekeringen is om die reden verstandig.