Home / Autoverzekering / Hoe kan ik een tweede auto verzekeren?
tweede auto verzekeren

Hoe kan ik een tweede auto verzekeren?

Wilt u twee auto’s verzekeren omdat u bijvoorbeeld een tweede auto aanschaft en u beide tot uw beschikking wilt hebben? In de meeste gevallen kunt u dan gebruik maken van de tweede gezinsautoregeling, waardoor u een aantrekkelijke korting op de premie krijgt. Deze korting wordt veelal bepaald op basis van uw schadeverleden met de eerste auto.

Tweede autoverzekering

De tweede gezinsautoregeling zorgt ervoor dat u uw tweede auto met een aantrekkelijke korting kunt verzekeren. Heeft u 15 schadevrije jaren en daarmee een korting van 60% op de nominale premie opgebouwd? Dan krijgt u die korting ook voor uw tweede auto. Houd er rekening mee dat u bij bepaalde verzekeraars (zoals Delta Lloyd, Ditzo en Allianz) alleen van deze regeling gebruik kunt maken op het moment dat u beide auto’s bij hen verzekert.

Schadeverleden

In een aantal andere gevallen zal men kijken naar het schadeverleden dat u heeft met de eerste auto. Heeft u in de afgelopen 1 of 2 jaar schade veroorzaakt? Dan is de kans groot dat u niet zomaar gebruik kunt maken van de tweede gezinsautoregeling, om de tweede auto te verzekeren. De verschillende verzekeraars gaan hier op diverse manieren mee om, waardoor u het best even contact op kunt nemen met de verzekeraar van u keuze.

Auto van de kinderen

Wilt u een nog een extra auto verzekeren, omdat de kinderen van plan zijn een eigen exemplaar aan te schaffen? Houd er dan rekening mee dat u hiervoor doorgaans geen gebruik kunt maken van de tweede gezinsautoregeling. U dient de tweede autoverzekering op naam te zetten van de meest voorname bestuurder, u of uw partner. Doet u dit niet? Dan kan de verzekeraar in het geval van schade weigeren uit te keren.