Home / Autoverzekering / Wat is een WA plus of beperkt Casco autoverzekering?

Wat is een WA plus of beperkt Casco autoverzekering?

Een WA plus of beperkt casco autoverzekering is precies hetzelfde, aangezien het gaat om twee verschillende benamingen voor dezelfde verzekering. Wat dat betreft is het mogelijk om de WA plus autoverzekering van de ene verzekeraar te vergelijken met de beperkt casco autoverzekering van een andere verzekeraar, bijvoorbeeld om de laagste premie te vinden. Het is verder verstandig om de WA plus of beperkt casco autoverzekering te vergelijken met de dekking en premie van een WA autoverzekering of een Allrisk autoverzekering.

WA plus autoverzekering

De WA plus autoverzekering is er voor auto’s van ongeveer 4 tot 10 jaar oud. De verzekering is wat uitgebreider dan de WA autoverzekering, maar aan de andere kant minder uitgebreid dan de Allrisk autoverzekering. Het is wat dat betreft een middenweg waar veel bestuurders voor kiezen die een auto hebben die al wat ouder is, maar aan de andere kant nog een behoorlijke waarde vertegenwoordigt. De dekking bestaat over het algemeen uit ruitschade en schade door invloeden van buitenaf, zoals het weer. Zo is uw auto bijvoorbeeld goed verzekerd tegen schade door hagel of windstoten, waar u verder geen invloed op uit kunt oefenen.

Dekking ten opzichte van de WA autoverzekering

De dekking van de WA plus autoverzekering is een stuk uitgebreider dan die van de WA autoverzekering, die in Nederland verplicht is voor iedereen die met zijn of haar auto de openbare weg op gaat. Naast de dekking tegen schade die aan derden wordt toegebracht is er ook de dekking van schade aan de eigen auto, die buiten uw schuld wordt aangebracht. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om de gevolgen van het weer, maar bijvoorbeeld ook om glasschade. De WA plus autoverzekering is wat dat betreft goed geschikt voor mensen die hun auto relatief voordelig willen verzekeren, met een uitgebreide dekking.

Dekking ten opzichte van de Allrisk autoverzekering

De dekking van de WA plus autoverzekering is aan de andere kant juist wat minder uitgebreid dan die van de All risk autoverzekering. Zo is de schade die u zelf aan uw auto toebrengt niet gedekt, wat bij de All risk autoverzekering wel zo is, mits er natuurlijk geen opzet in het spel is. Wat dat betreft is het met deze autoverzekering nog altijd van belang om voorzichtig om te gaan met uw auto. U bent met de WA plus autoverzekering in ieder geval goed verzekerd tegen schade die buiten uw schuld om aan uw auto wordt toegebracht.