Home / Blog / Het nut van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Het nut van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Er bestaan voor ondernemers zoals de zzp’er, advocaten, makkelaars, architecten en psychologen diverse verzekeringen, die het soms lastig maken om door de bomen het bos nog te zien. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een van die verzekeringen die ondernemers kunnen afsluiten. Wat dat betreft is het verstandig om de verzekeringen eens kritisch te bekijken en op die manier te bepalen welke er echt zinvol zijn en zo eventueel kosten te besparen. Op die manier zorgt u ervoor dat u de juiste risico’s af kunt dekken. Bovendien betaalt u aan de andere kant niet meer premie dan nodig en houdt u dus geld over om andere zaken mee te financieren.

Voordelen van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Het is allereerst goed om te weten dat de beroepsaansprakelijkheidsverzekering er is om de risico’s af te dekken met betrekking tot de uitoefening van uw beroep. Wanneer u als IT-specialist een programmeerfout maakt, of als belastingconsulent de verkeerde gegevens invoert kan dat grote gevolgen met zich meebrengen. De financiële lasten zijn in zo’n situatie niet altijd even goed te overzien, waardoor het verstandig is om een goede verzekering af te sluiten. Wat dat betreft kan de aansprakelijkheidsverzekering ervoor zorgen dat u financieel gezien een groot risico af kunt dekken.

Nadelen van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Aan de andere kant kleven er natuurlijk ook nadelen aan de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Zo is het een verzekering die zowel de financiële gevolgen dekt, als de kosten van eventuele juridische hulp voor z’n rekening neemt. Dat betekent dat er sprake is van overlap met de aansprakelijkheidsverzekering, die u als ondernemer wellicht eerder al afgesloten heeft. Daarnaast is het geen voordelige verzekering en is het dus van belang om goed na te gaan of de baten de kosten daadwerkelijk overtreffen. Wanneer dat het geval is en u nog geen verzekering heeft lopen is het in een aantal gevallen verstandig om de beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten en het risico op een financiële strop af te dekken. Het is aan de raden om een offerte op te vragen bij diverse verzekeringsmaatschappijen vanwege het verschil in premiekosten.

2 gedachten over “Het nut van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering”

 1. Ik wil een samen met een partner een architectenbureau opstarten. Op dit moment hebben wij nog geen opdrachten, dus geen omzet.
  Wij gaan ervan uit dat we binnen afzienbare meer of minder grote opdrachten zullen verwerven. Welke beroepsaansprakelijkheidsverzekering kunt U mij adviseren?
  Met vriendeliike groet,
  Ad van Eijck

  Beantwoorden
 2. Geachte heer/mevrouw,

  Graag willen wij voor ons bedrijf een beroepsaansprakelijkheidsverzekring en rechtsbijstandsverzekering willen sluiten.
  Graag een offerte welke verzekering het voordeligst is.

  Mvg,

  ACM Incasso

  Beantwoorden

Plaats een reactie