Home > Blog > Wat is de beste fietsverzekering?

Wat is de beste fietsverzekering?

Door de jaren heen hebben fietsen een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Kijk bijvoorbeeld naar de elektrische fiets, waar men tot enkele jaren geleden nog niet aan had gedacht. Met deze ontwikkelingen is het verzekeren van fietsen steeds interessanter geworden! U moet er immers niet aan denken dat uw prachtige nieuwe elektrische fiets gestolen wordt of beschadigd raakt, waarbij u zelf opdraait voor de schade. Er zijn op internet verschillende partijen te vinden die fietsverzekeringen voor consumenten aanbieden. Houd er hierbij rekening mee dat er verschillende soorten fietsverzekeringen worden aangeboden.

In dit artikel gaan we dieper in op de verschillen tussen deze fietsverzekeringen. Welke fietsverzekering is het beste in uw situatie? Hoe goed is de dekking van een fietsverzekering? Enzovoorts. Op basis van deze informatie kunt u een weloverwogen keuze maken als u een nieuwe fietsverzekering voor uw fiets afsluit.

Verschillende soorten fietsverzekeringen

Doorgaans bieden aanbieders van fietsverzekeringen twee soorten verzekeringen aan, namelijk: een beperkt casco- en een volledig cascoverzekering. Een volledig cascoverzekering noemt men ook wel een allriskverzekering. De verschillen tussen deze fietsverzekeringen zijn te vergelijken met de verschillen tussen autoverzekeringen. Ook bij autoverzekeringen kunt u namelijk kiezen tussen een WA-verzekering met beperkt casco en volledig casco.

Het verschil tussen deze fietsverzekeringen zit voornamelijk in de dekking van de fietsverzekering. Wordt er bijvoorbeeld alleen een vergoeding uitgekeerd wanneer u met uw fiets schade aan andermans rijtuig aanricht? Of worden ook de kosten voor het herstel van de schade aan uw eigen fiets hersteld na een ongeluk? Dergelijke informatie is essentieel om de beste fietsverzekering voor uw situatie te vinden. In het geval van een elektrische fiets wilt u immers het liefst dat ook de schade aan uw eigen fiets vergoed wordt bij ongelukken. De hoogte van de premie voor de beste fietsverzekering is naast de dekking ook afhankelijk van de waarde van uw fiets.

Bekende aanbieders van goede fietsverzekeringen

Er zijn verschillende aanbieders van goede fietsverzekeringen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de fietsverzekeringen van de ANWB, waar leden van de ANWB een korting van 5% op krijgen. Zeker in de grote steden kwam de fietsverzekering van de ANWB als beste fietsverzekering uit de test. Naast de ANWB heeft ook verzekeraar Unigarant aantrekkelijke fietsverzekeringen om uw fiets in de grootste Nederlandse steden te kunnen verzekeren. Is voor u een fietsverzekering met een lage premie de beste fietsverzekering? In dat geval kunt u het beste naar de fietsverzekeringen van Univé kijken. Deze zijn vaak goedkoper dan de doorlopende fietsverzekeringen van de ANWB en Unigarant.

Ook buiten de grote steden is Univé over het algemeen de aanbieder van de beste fietsverzekering. Naast Univé is ook Kingpolis een goede optie als u op zoek bent naar een scherp geprijsde fietsverzekering. Houd er wel rekening mee dat een scherpe prijs niet per definitie de beste oplossing is als u een fietsverzekering zoekt. Kijk daarom altijd goed naar de dekking van deze goedkope fietsverzekeringen. De precieze dekking die een fietsverzekering u biedt vindt u in de polisvoorwaarden van deze verzekering.

Tip: maak gebruik van een online fietsverzekering vergelijkingstool om verschillende fietsverzekeringen met elkaar te kunnen vergelijken!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.