Home > Blog > Wat is de beste scooterverzekering?

Wat is de beste scooterverzekering?

Wanneer u met uw scooter de openbare weg op wilt gaan in Nederland, dient u niet alleen in het bezit te zijn van een geldig scooterrijbewijs. Ook dient uw scooter verzekerd te zijn! Dit geldt voor alle rijtuigen die voorzien zijn van een motor. Scooterverzekeringen worden in verschillende soorten en met verschillende dekkingen aangeboden. Dit maakt dat het belangrijk is om vooraf een goede vergelijking te maken tussen de scooterverzekeringen van verschillende verzekeraars. In dit artikel vertellen we u meer over het vinden van de beste scooterverzekering voor uw situatie! U dient in ieder geval in het bezit te zijn van een WA-verzekering, wat staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid.

Het vinden van de beste scooterverzekering verloopt voor iedere scooterbezitter anders. Voor de een is de beste scooterverzekering de verzekering met de laagste premie, omdat hij of zij nauwelijks de weg op gaat met de scooter. Iemand die juist dagelijks op pad is, heeft baat bij een scooterverzekering met een goede dekking. De beste scooterverzekering vinden kan zodoende best lastig zijn!

Verschillende soorten scooterverzekeringen

Het is van groot belang dat u vooraf goed kijkt naar de verschillen tussen scooterverzekeringen bij Nederlandse verzekeraars. Zoals reeds beschreven werd is een WA-verzekering verplicht. Men heeft dit type verzekering verplicht gesteld, omdat u op deze manier beschermd bent voor de hoge kosten voor het herstel van schade die u aan andermans voertuig of lichaam veroorzaakt. Zeker voor jongeren met een scooter zijn deze kosten vaak veel te hoog om zelf te kunnen betalen! Door een WA-verzekering af te sluiten bent u er doorgaans van verzekerd dat uw verzekeraar deze kosten voor u betaalt.

Naast een WA-scooterverzekering kunt u ook voor een allriskverzekering kiezen. Met een allriskverzekering bent u niet alleen gedekt voor de kosten voor het herstel van schade die u aan andermans voertuig veroorzaakt. Ook worden de kosten gedekt voor de schade aan uw eigen scooter! Zeker wanneer u een erg dure scooter heeft kan het afsluiten van een allriskverzekering een slimme keuze zijn.

De beste scooterverzekering vinden

Om de beste scooterverzekering te kunnen vinden dient u rekening te houden met verschillende aspecten. Bepaal allereerst voor uzelf of u een WA-verzekering of een allriskverzekering af wilt sluiten voor uw scooter. Vervolgens kunt u de precieze dekking van de verschillende scooterverzekeringen met elkaar vergelijken, om te achterhalen welke scooterverzekering de meest complete dekking biedt binnen een categorie (WA-/allriskverzekering). Andere punten om op te letten zijn de premie en het eigen risico die voor een scooterverzekering in rekening worden gebracht. Houd er rekening mee dat de goedkoopste scooterverzekering vaak niet de beste scooterverzekering is door een beperkte dekking of een hoog eigen risico. Een dergelijke verzekering kan wel interessant zijn als u maar zeer weinig op de openbare weg rijdt met uw scooter.

Tot slot is het verstandig om naar de dagwaarde van uw scooter te kijken. Wanneer uw scooter weinig meer waard is zou het afsluiten van een allriskverzekering overbodig kunnen zijn. U betaalt in dit geval een hogere premie, terwijl uw scooter over een of twee jaar misschien vervangen moet worden. Dit is zonde van uw geld!

Tip: maak gebruik van een scooterverzekering vergelijkingstool om de beste verzekering voor uw scooter te vinden. Met een vergelijkingstool ziet u sneller welke verzekering het beste bij u past.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.