Home
Beste scooterverzekering badge

De beste scooterverzekering van 2023: een overzicht

De beste scooterverzekering afsluiten kan beste lastig zijn. Maar je ontkomt er niet aan, want in Nederland is het wettelijk verplicht om een scooterverzekering te hebben Gelukkig zijn er veel verschillende aanbieders waar je je scooter prima kunt verzekeren. We geven je een handig overzicht van de beste scooterverzekeringen van 2023 op basis van de laatste onderzoeken.

De beste scooterverzekering volgens onderzoek van Moneyview

Er wordt jaarlijks een onderzoek en tests gedaan om de beste scooterverzekeringen te bepalen. Ze hebben onderzocht wat de verzekeringen allemaal dekken, en de premiekosten voor 13 verschillende verzekeraars. Ze hebben ook gekeken naar 64 situaties, bijvoorbeeld voor de verschillende type fietsen, hoe oud de fiets is, en waar je precies woont. Er zijn wel 44.100 profielen vergeleken op 210 postcodes.

De best geteste brommer- en scooterverzekering

Volgens een onderzoek van Moneyview zijn de scooterverzekeringen van Centraal Beheer als beste uit de test gekomen. De bromfietsverzekering van Centraal Beheer behaalde voor het tweede jaar op voor alle dekkingen vijf sterren. De prijs, ruime dekking en de flexibiliteit sprongen er uit.

Moneyview beste bromfietsverzekering op voorwaarden

De goedkoopste brommer- en scooterverzekering uit de test

De bromfietsverzekering van a.s.r. is goedkoop, en heeft daarom ook de hoogste score gekregen voor “prijs”. ZLM zou ook een hoge score hebben gekregen, maar ze verkopen alleen verzekeringen in Zeeland en Noord-Brabant.

Moneyview beste bromfietsverzekering op voorwaarden

Zelf je scooterverzekering vergelijken

Zelf alle scooterverzekeringen vergelijken om te bepalen welke het beste bij je past? Dat is verstandig om regelmatig te doen. Bij ons kun je eenvoudig de beste scooterverzekering vinden door je premie te berekenen van de bekende scooterverzekeraars.

Het is verder belangrijk om te weten dat als je een schade claimt, je misschien meer moet betalen voor je premie. Dit is vooral belangrijk voor jonge scooterrijders die nog niet veel jaren zonder schade hebben gereden. Na het claimen van een schade moeten ze veel meer gaan betalen.

Het is ook belangrijk om reviews van andere te lezen over een verzekeraar. Zo kun je er meer zeker van zijn dat je de beste verzekering voor je scooter heeft uitgekozen.