Caravanverzekering vergelijken

Bespaar tot 20% op je premie door hier alle caravanverzekeringen te vergelijken.

Zorgeloos op reis met de beste caravanverzekering

Het niet prettig wanneer je op reis te maken krijgt met een ongeval of diefstal. Met een caravanverzekering voor je vouwwagen, stacaravan of caravan zorgt ervoor dat je zorgeloos kunt genieten op vakantie. Het is belangrijk om de verschillende caravanverzekeringen te vergelijken, zodat je kunt profiteren van een goede dekking en premie.

Caravan icoon
CaravanverzekeringPremie per maand
Univé caravanverzekering€ 5,85
InShared caravanverzekering€ 6,60
ACSI caravanverzekering€ 6,62
Centraal Beheer caravanverzekering€ 8,65
* Indicatie van gemiddelde prijzen.

In drie stappen direct je caravan verzekeren

Dit zijn de stappen om alle caravanverzekeringen te vergelijken, en direct je caravan te verzekeren bij de beste aanbieder:

  1. Vul je gegevens in: Geef ons de gegevens van je type caravan, bouwjaar, lengte en nieuwwaarde.
  2. Vergelijk de verzekeringen: Laat ons het werk voor je doen. Wij vergelijken de caravanverzekeringen en tonen je een helder overzicht. Vergelijk de opties op basis van prijs, dekking en klantbeoordelingen.
  3. Kies de beste verzekering voor je caravan: Kies je de beste caravanverzekering die bij je past. Heb je hulp nodig? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen kiezen.

Welke dekkingen kun je kiezen?

Het is vooral van belang om de zaken die gedekt zijn te vergelijken van een caravanverzekering. Bovendien is het interessant om de maximale bedragen te bekijken die er worden uitgekeerd bij schade. Dit wil nog wel eens verschillen bij de aanbieders, en je wilt niet voor vervelende verrassingen komen te staan. Ook goed om te weten: Je caravan is het hele jaar verzekerd wanneer deze in de stalling staat.

Een caravanverzekering biedt de volgende dekkingen:

DekkingBeschrijving
Basisdekking
Schade aan caravanVerzekert schade aan je caravan, ook als deze niet is aangekoppeld.
Diefstal en inbraakDekking voor diefstal van de caravan of inbraak, als de caravan goed was afgesloten, en met een VbV/SCM-goedgekeurd slot of wielklem.
Schade door brandDekking voor schade door brand, ontploffing en zelfontbranding. Zelfs als de brand is ontstaan door eigen schuld.
Aanvullende dekkingen
Storm- en hagelschadeDekking voor schade veroorzaakt door storm of hagel.
Aanrijding en vandalismeDekking voor schade veroorzaakt door vandalisme, te water raken, vandalisme of andere ongelukken.
Extra inboedelverzekeringExtra dekking voor de inboedel van de caravan.
Overige
NieuwwaarderegelingAls je caravan gestolen wordt of total loss is, krijg je de nieuwwaarde van je caravan terug. Let wel op: deze regeling is vaak maar een paar jaar geldig.

Wat kost een caravanverzekering?

De kosten van een caravanverzekering zijn afhankelijk van de waarde van je caravan en aanvullende dekkingen. Gemiddeld zijn de premiekosten tussen de 120 en 800 euro per jaar. Het bedrag dat je zelf moet inleggen bij schade, het eigen risico, is gemiddeld tussen de 0 en 250 euro. Ook deze kosten hangen af van welke verzekeraar je kiest.

Is een caravanverzekering verplicht?

In Nederland is het niet verplicht een caravanverzekering af te sluiten, maar we bevelen het sterk aan. Zeker met een caravan die tot 5 jaar oud is. Kies dan voor een nieuwwaarde dekking, dit een all-risk verzekering. Heb je een oude caravan voor een paar duizend euro tweedehands gekocht? Dan is een caravanverzekering niet nodig.

Een caravan is waardevol en het kan rust geven om te weten dat je beschermd bent tegen onvoorziene kosten bij schade of diefstal.