Dierenverzekering vergelijken

Bespaar tot 30% op je premie door hier alle dierenverzekeringen te vergelijken.

Is een dierenverzekering is nodig?

Een huisdierenverzekering is een ziektekostenverzekering voor dieren die ervoor zorgt dat uw huisdier goed verzekerd is tegen medische kosten. Dit is interessant wanneer u te maken krijgt met dierenartskosten voor uw huisdier door ziekte, of door een ongeval. Dit zijn uiteraard geen zaken waar u graag aan denkt, maar door de dierenverzekering goed te vergelijken kunt u er wel voor zorgen dat u zich financieel geen zorgen hoeft te maken.

Dierenambulance icoon

Dekking huisdierenverzekering

Om inzicht te krijgen in de dekking van huisdierenverzekeringen kunt u in de polisvoorwaarden van dierenverzekeraars doornemen. Let op de bedragen die er maximaal worden uitgekeerd bij een bepaalde behandeling of het gebruik van medicijnen. U kunt er op die manier namelijk voor zorgen dat de verzekering ook op de lange termijn voordelig blijft. Wanneer u uiteindelijk zelf een hoop kosten dient te vergoeden is de lage premie namelijk een stuk minder aantrekkelijk. Let ook op de vergoeding in het geval van een vermissing, aangezien dit ook behoorlijke kosten met zich mee kan brengen.

Flexibiliteit

Daarnaast is de flexibiliteit die er mogelijk is per verzekeraar afwijkend. Dit wordt vooral goed duidelijk wanneer u kijkt naar de mogelijkheid om zelf te bepalen door wie u uw huisdier laat behandelen. Bij sommige verzekeraars dient u te kiezen voor bij hen aangesloten zorgverleners, waardoor het wellicht lastiger is om er met uw huisdier langs te gaan. Door er bij het vergelijken van de huisdierenverzekering ook op te letten dat er sprake is van een hoge mate van flexibiliteit zorgt u ervoor dat u hier ook op de lange termijn profijt van zal hebben.

Lage kosten

Een dierenverzekering brengt over het algemeen altijd lage kosten met zich mee. De premie is niet erg hoog, waardoor het niet direct interessant is om vooral hier naar te kijken. In plaats daarvan kunt u dus veel beter kijken naar bijvoorbeeld de dekking en de flexibiliteit van de verzekering. U kunt namelijk beter wat meer premie betalen, om er vervolgens op de lange termijn veel profijt van te hebben. Het vergelijken van de goedkoopste dierenverzekeringen kan zich wat dat betreft dus het best richten op de voorwaarden die de verzekeraars stellen.

Hondenverzekeringen

Is een hondenverzekering nuttig om af te sluiten?

Kattenverzekeringen

Wat is de beste kattenverzekering voor uw huisdier?

Handige tips

Waar op letten bij het verzekeren van uw hond?

De beste dierenverzekeringen vergelijken

Wij helpen u vandaag nog aan de beste verzekering voor uw huisdier met onze Top-3 goedkope dierenverzekeringen van 2023.
petsecur logo

Petsecur Dierenverzekering

Verzekerd bedrag € 2500

Hond vanaf € 10,45 en Kat vanaf € 8,46

2023

Figo logo

Figo Dierenverzekering

Verzekerd bedrag vanaf € 3000

Hond vanaf € 8,80 Kat vanaf € 6,91

Inshared Dierenverzekering

Verzekerd bedrag € 3500

Hond vanaf € 16,79 Kat vanaf € 12,85

Waarom een huisdierverzekering afsluiten?

Rekeningen van een dierenarts van € 900,- of meer zijn niet zeldzaam om uw huisdier volledig te kunnen genezen. Wilt u zich geen zorgen maken over hoge nota’s, kies dan voor een huisdierenverzekering.
Home / Huisdierenverzekering