Home / Huisdierenverzekering / Hondenverzekering

Kies een hondenverzekering

De hondenverzekering biedt u de mogelijkheid uw hond op een degelijke manier te verzekeren. We denken er liever niet aan, maar ook uw trouwe viervoeter kan vroeg of laat te maken krijgen met een ziekte, of wellicht betrokken raken bij een ongeval. Het is in dat geval fijn wanneer u zich geen zorgen hoeft te maken over de kosten van een medische behandeling. Dankzij de hondenverzekering kunt u de specialisten de vrije hand geven en ervoor zorgen dat uw hond weer helemaal de oude wordt, om samen verder te genieten.

Heupen en ellebogen verzekeren

Gaat u voor het eerst een hondenverzekering afsluiten en bent u benieuwd waar u op dient te letten? Het is onder andere verstandig om rekening te houden met bijvoorbeeld de heupen en de ellebogen. Met name oudere honden kunnen hier last van krijgen, waardoor het verstandig is om een bezoek te brengen aan de dierenarts. Dit kan flink in de papieren lopen, op het moment dat u geen gebruik zou maken van een hondenverzekering. Het is wat dat betreft de moeite waard om een paar euro per maand aan premie te betalen, in ruil waarvoor u kunt rekenen op een uitstekende dekking.

Vrije keuze dierenarts

Heeft u al contact met een dierenarts, bijvoorbeeld voor de inentingen van uw hond? Dan is het verstandig om gebruik te maken van een hondenverzekering waarbij u een vrije keuze heeft uit de dierenartsen die er beschikbaar zijn. Dit betekent dat u gewoon gebruik kunt blijven maken van de arts waar u al kwam. Hij of zij kent u hond en kan daarom zorgen voor de best mogelijke behandeling. Houd er rekening mee dat een hondenverzekering met een vrije keuze voor de dierenarts in sommige gevallen om net wat meer premie per maand kan vragen.

De goedkoopste hondenverzekering?

Wilt u een hondenverzekering afsluiten en bent u vooral op zoek naar de laagst mogelijke premie? Dan is het verstandig om online een vergelijking uit te voeren. Wij zorgen er daarmee graag voor dat u een goed beeld krijgt van de verschillende mogelijkheden. Kijk in ieder geval goed naar de voorwaarden, door bijvoorbeeld de maximaal uit te keren bedragen te controleren. Waar kunt u rekenen op de meest uitgebreide dekking en welke premie betaalt u daar? U kunt op die manier een voordelige hondenverzekering afsluiten, waar u ook echt wat aan heeft op het moment dat er een keer wat aan de hand is met uw hond.