Home / Huisdierenverzekering / Tot welke leeftijd kan ik mijn kat verzekeren?
Klein katje

Tot welke leeftijd kan ik mijn kat verzekeren?

Verzekeraars houden rekening met de leeftijd van uw kat, bijvoorbeeld om de premie te bepalen. Men gaat er vanuit dat de medische kosten gemiddeld hoger zullen worden naarmate uw kat een hogere leeftijd bereikt. Veel van de verzekeraars maken vanaf een bepaalde leeftijd gebruik van een medische keuring, dus houd daar rekening mee wanneer u van plan bent om uw kat te verzekeren. Vergelijk de verschillende premies die men u in rekening brengt afhankelijk van de leeftijd van uw kat. Deze verschillen kunt u zien in een overzicht door alle dierverzekeringen met elkaar te vergelijken. Zo ziet u welke kattenverzekering het goedkoopst is en de verschillen in dekking.

Medische keuring

In veel van de gevallen zal men een keuring uitvoeren voor katten die 13 jaar of ouder zijn. De verzekeraar probeert op die manier na te gaan of uw kat nog gezond is om het risico in te kunnen schatten. Bovendien hanteert de verzekeraar vaak een leeftijd van 8 jaar en ouder om de premie te verhogen. Vaak is het niet langer mogelijk uw kat te verzekeren boven de leeftijd van 8 jaar. Houd rekening met een 10% hogere premie en de mogelijk dat het helemaal niet meer mogelijk is om een dekking af te sluiten voor uw kat.

Eenmaal verzekerd

Heeft u uw kat op jonge leeftijd verzekerd en komt de leeftijd van 8 of zelfs 13 jaar in zicht? U kunt er gerust op zijn dat u de kattenverzekering gewoon door kunt laten lopen. Zodra uw kat eenmaal verzekerd is zal er geen sprake meer zijn van een medische keuring en zal men de verzekering ook niet zomaar opzeggen. Bovendien is het bij enkele verzekeraars mogelijk om uw kat te verzekeren ongeacht zijn of haar leeftijd. Men zal geen medische keuring uitvoeren, maar past de premie wel aan op basis van de leeftijd die uw huisdier inmiddels bereikt heeft.