Home / Huisdierenverzekering / Welke medische kosten vergoed een kattenverzekering?
Kat in het gras

Welke medische kosten vergoed een kattenverzekering?

Staat u op het punt een kattenverzekering af te sluiten? Ga op zoek naar de specifieke dekking die de verzekeraar te bieden heeft, om na te gaan wat er tot de dekking behoort. Het verschilt per verzekeraar wat men precies dekt. We bieden hier een overzicht van een gemiddelde dekking. Houd er rekening mee dat u een meer of minder uitgebreide dekking kunt kiezen. Uiteraard betaalt u daar waarschijnlijk een hogere of lagere premie voor, dus stem de dekking zo goed mogelijk af op uw wensen en bijvoorbeeld uw mogelijkheden om bepaalde kosten zelf te betalen.

Medicijnen en consult

Allereerst zal de kattenverzekering in ieder geval de medische kosten van medicijnen en een consult door de dierenarts dekken. Op het moment dat uw kat ziek wordt is het verstandig om zo snel mogelijk langs te gaan bij een dierenarts, zodat hij of zij een diagnose op kan stellen. Zijn er medicijnen nodig? Dan zal de kattenverzekering deze medische kosten vergoeden, zodat u die niet zelf hoeft te betalen. In de meeste gevallen hoeft u ook de kosten van het consult niet zelf te betalen.

Behandeling na doorverwijzing

Is er sprake van een doorverwijzing, bijvoorbeeld omdat de dierenarts zelf niet de mogelijkheid heeft om uw kat op de juiste manier te behandelen? Dan dient u contact op te nemen met een andere dierenarts, of zelfs door te gaan naar een dierenspecialist. Zodra u bij een specialist terecht komt kunt u er op rekenen dat de kosten flink op beginnen te lopen. Het is wat dat betreft prettig dat de huisdierenverzekering deze kosten zal dekken, zowel wanneer u langs een andere dierenarts dient te gaan, als wanneer u de specialist dient te bezoeken. Houd er rekening mee dat de dierenarts die het consult aanbiedt u door dient te verwijzen.

Opname en operatie

Blijkt het dat er een opname of wellicht zelfs een operatie nodig is? Dan zal de kattenverzekering deze medische kosten in de meeste gevallen dekken. Het gaat hierbij uiteraard om de kosten van de opname zelf, maar ook om bijvoorbeeld een verzorging in een dierenkliniek of de medische kosten van een operatie. Denk verder aan de kosten van de verpleging van uw kat en bijvoorbeeld de narcose die er nodig is om de operatie uit te kunnen voeren. Al deze kosten behoren tot de dekking van de kattenverzekering, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

Hulpmiddelen en onderzoeken

Tenslotte vallen de medische kosten voor hulpmiddelen en onderzoeken over het algemeen onder de dekking van de kattenverzekering. Heeft men verbandmiddelen nodig om uw kat op de juiste manier te kunnen behandelen, zijn er röntgenfoto’s nodig of dient er een echoscopie plaats te vinden? Al deze onderzoeken en hulpmiddelen zorgen ervoor dat de kosten behoorlijk op zullen lopen, maar niet wanneer u tijdig een huisdierenverzekering heeft afgesloten. Tenslotte behoren de medische kosten van een elektrocardiogram (ECG) vaak tot de dekking. Wat dat betreft zorgt u met een kattenverzekering voor een goede dekking van de medische kosten, zodat u daar zelf niet mee te maken krijgt.