Home / Blog / Wat kost het om een elektrische bakfiets te verzekeren?

Wat kost het om een elektrische bakfiets te verzekeren?

Steeds vaker gebruiken mensen alternatieve vormen van vervoer om van en naar hun bestemming te komen. Als het even kan natuurlijk elektrisch, want dat is goed voor het milieu. Vooral in grote steden zien we steeds meer mensen op elektrische voertuigen door de stad bewegen. In Amsterdam struikel je bijvoorbeeld over de elektrische bakfietsen!

Een elektrische bakfiets is erg handig in een drukke stad, maar juist ook voor langere stukken. Je fietst namelijk erg makkelijk door de elektrische trapondersteuning. Dit betekent dat je zelf fietst, terwijl de elektrische aandrijving je een beetje helpt. Hierdoor wordt fietsen leuker dan het ooit was! Elektrische trapondersteuning fietst erg makkelijk, ook als er bijvoorbeeld harde wind staat.

Een ander voordeel van een bakfiets is natuurlijk de ruimte die je ermee krijgt. Je kunt er alle kanten mee op. Hoe zouden de kinderen het vinden als ze in hun eigen bakfiets naar school worden gebracht? Ook voor de boodschappen is een bakfiets ideaal! Zo kun je de auto wat vaker laten staan, heerlijk toch?

De meeste verzekeringen voor een elektrische fiets kosten tussen de € 60,- en € 150,- blijkt uit onderzoek. Voor veel mensen is het echter niet duidelijk of en hoe ze hun elektrische bakfiets kunnen of moeten verzekeren. Daarom gaan we daar wat dieper op in.

Is het verplicht om een elektrische bakfiets te verzekeren?

Sommige elektrische fietsen dienen verplicht te worden verzekerd. Dit is het geval wanneer de trapondersteuning niet stopt bij 25 kilometer per uur en je dus harder kunt gaan dan dat. De fiets wordt dan gezien als een bromfiets en daarom is een WA-verzekering verplicht. De WA-verzekering dekt je voor de schade die je maakt bij een ander, bijvoorbeeld bij een botsing met een ander voertuig of elektrische fiets.

Wanneer de trapondersteuning van je elektrische fiets niet meer werkt wanneer je 25 kilometer per uur of harder gaat, is een WA-verzekering niet verplicht. Het is echter wel aan te raden om een verzekering af te sluiten voor de elektrische bakfiets zelf, voor het geval er schade aan de bakfiets is.

Wat kost een verzekering voor een elektrische bakfiets?

De kosten van een verzekering voor een elektrische bakfiets verschillen per aanbieder. Er zijn veel aanbieders op de markt die elkaar beconcurreren op prijs en polisvoorwaarden. Over het algemeen kun je er vanuit gaan dat een verzekering voor een elektrische bakfiets al mogelijk is vanaf enkele euro’s per maand. Je kunt het daarna zo ‘gek’ maken als je zelf wilt.

Veel hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeuren bij het kiezen van een verzekering voor een elektrische bakfiets. Heb je alleen een WA-verzekering nodig of ga je voor een volledige verzekering, die ook dekking heeft voor bijvoorbeeld diefstal en stormschade? Hoe meer je mee wilt laten verzekeren, hoe hoger de maandelijkse premie die je moet betalen aan de verzekeraar. Daarom is het belangrijk om hier een goede balans tussen te vinden. Niemand betaalt immers graag te veel!

Bakfiets met man en kind voorin

Foto credit: baudm

Uitgebreide dekking

Elektrische bakfietsen zijn vaak best een grote investering. Daarom is het niet gek dat je deze aankoop goed wilt verzekeren. Je kunt dan het beste kiezen voor een fietsverzekering met een uitgebreide dekking. Hiermee ben je bij de meeste verzekeraars verzekerd voor zaken als schade, diefstal en verlies. Lees uiteraard goed de voorwaarden van iedere verzekering, want deze kunnen verschillen per aanbieder. Zo voorkom je dat je niet voor verrassingen komt te staan!

Verzekeringen voor elektrische bakfietsen vergelijken

Heeft u een elektrische bakfiets en wilt u deze laten verzekeren? Dan is het verstandig om de verschillende aanbieders van verzekeringen voor elektrische bakfietsen met elkaar te vergelijken. De voorwaarden en prijzen verschillen per aanbieder, een goede vergelijking is dus essentieel wanneer je niet voor verrassingen wilt komen te staan.

In een handig overzicht zie je dan direct de verschillen tussen de verschillende verzekeraars.

Plaats een reactie