Home / Blog / Kun je een tweedehands fiets verzekeren?

Kun je een tweedehands fiets verzekeren?

Onze trouwe tweewieler is niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Of je nou de fiets pakt naar je werk, school, sportclub of gewoon voor recreatief gebruik, het is altijd fijn om een goede fiets te hebben. Ook ‘tweedehandsjes’ zijn erg populair, vooral voor mensen die naar drukbezochte plekken moeten trappen. Maar kun je een tweedehands fiets verzekeren?

Fietsverzekering 2e hands fiets?

Je kunt met een gerust hart een tweedehands fiets aanschaffen, want bij bijna alle verzekeraars in Nederland is het mogelijk om je tweedehands fiets te verzekeren tegen schade en diefstal. Verzekeraars hebben twee verschillende werkwijzen bij een fietsverzekering van een tweedehands fiets.

Verzekeren op basis van taxatie

Bij de eerste werkwijze wordt jouw tweedehands fiets eerst door de verzekeraar getaxeerd. Op basis van deze taxatie wordt de fiets verzekerd. Dus, wordt jouw fiets voor €200,- verzekerd, dan kun je bij schade of diefstal tot €200,- terugkrijgen. Een voorbeeld van een verzekeraar die deze werkwijze hanteert is Enra.

Verzekeren op basis van aanschafprijs

Bij de tweede werkwijze wordt de fiets verzekerd aan de hand van de aanschafprijs. Als jij je fiets koopt voor €150,-, krijg je maximaal €150,- terug. Bij deze vorm is een nota of een bewijs van betaling verplicht. Voorbeelden van verzekeraars die deze werkwijze hanteren zijn:

  • ANWB
  • Unigarant
  • Hema
  • Univé

Verzekeren op basis van taxatie of aanschafprijs

Bij deze verzekeraars is het mogelijk om je tweedehands fiets zowel op basis van de taxatie als de aanschafprijs te verzekeren. Bij deze verzekeraars is de keuze aan jou:

  • Allianz Global
  • Assistance/FietsNed
  • Kingpolis

Conclusie

Het is dus bijna bij alle verzekeraars in Nederland mogelijk om jouw tweedehands fiets te verzekeren. De keuze is aan jou of je kiest voor een fietsverzekering op basis van taxatie of op basis van de aanschafprijs.

Plaats een reactie