Fietsverzekering vergelijken

Bespaar tot 30% op je premie door hier alle fietsverzekeringen te vergelijken.

Onze fietsverzekeringsvergelijker helpt je op weg

Nederland is echt een fietsland, met 23 miljoen fietsen. Helaas worden jaarlijks ongeveer 500.000 fietsen gestolen. Met het afsluiten van een goede fietsverzekering heb je een stuk minder zorgen bij diefstal of schade. Gebruik onze handige vergelijker om gemakkelijk dekkingen, premies en voorwaarden van alle fietsverzekeringen te vergelijken. Zo vind je direct de beste en voordeligste verzekering voor jouw fiets!

Fiets icoon

Welke fietsverzekering heb je nodig?

Een fietsverzekering beschermt je tegen hoge kosten bij diefstal of schade. Ontdek welk type fietsverzekeringen er zijn om uit te kiezen.

Elektrische fiets

Elektrische fietsverzekering

Een elektrische fiets is vaak duurder dan een gewone fiets. Hoe kies je de beste e-bike verzekering?

Racefiets

Racefietsverzekering

Een racefiets is kostbaar, maar hoe verzeker je een racefiets tegen schade en diefstal?

Mountainbike

Mountainbikeverzekering

Met een mountainbikeverzekering kun je zorgeloos elk terrein op met je mountainbike.

Overige fietsverzekeringen zijn: de bakfietsverzekeringen, kinderfietsverzekeringen en ligfietsverzekeringen.

Wat kost een fietsverzekering?

De kosten van een fietsverzekering zijn bij elke verzekeraar weer anders. Je betaalt ongeveer 5 tot 10 procent van de waarde van je fiets. Het exacte bedrag van je premie wordt vooral bepaald door de volgende punten:

 • Type fiets: stadsfiets, elektrische fiets, racefiets, bakfiets, mountainbike, etc.
 • De waarde van je fiets: Nieuwwaarde of de huidige waarde van je fiets.
 • Dekking die je kiest: Verzekering voor alleen voor diefstal, of ook bij schade.
 • Kwaliteit slot: Hoe beter het slot, hoe minder premie je betaalt.
 • Je woonplaats: Sommige plaatsen hebben een hoger risico op schade en diefstal.

Een fietsverzekering hoeft niet duur te zijn en begint vanaf 2 euro per maand. Reken op een premie van € 30 tot € 150 gemiddeld per jaar voor een fietsverzekering.

Fiets met euroteken erboven

Hoe kies je de beste fietsverzekering?

De fietsverzekering is beschikbaar voor een nieuwe of tweedehands fiets van elk type, zoals een racefiets, kinderfiets, ligfiets, bakfiets, elektrische fiets (e-bike), vouwfiets of mountainbike. Goed om te weten, een speedpedelec valt onder een scooterverzekering.

Bij elke verzekeraars ben je voor diefstal verzekerd, maar er zijn meer dekkingen waaruit je kunt kiezen, zoals pechhulp, allriskverzekering, en juridische hulp. Soms zijn fietsaccessoires standaard meeverzekerd, maar meestal betaal je hier extra premie voor. Vergelijk daarom goed alle dekkingen per verzekeraar, en welke schades precies vergoed worden.

Extra dekkingUitlegWanneer handig
OngevallendekkingVergoeding bij een ongeval voor opzittenden.Als je veel op de weg fiets of lange tochten maakt.
VerhaalrechtsbijstandJuridische hulp bij een ongeval.Als je juridische kosten gedekt wilt hebben
PechhulpOpgehaald worden bij pech onderweg.Als je vaak lange afstanden fietst.
AccessoiredekkingVergoeding bij schade of diefstal van accessoires.Als je kostbare fietsaccessoires hebt.
Wereldwijde dekkingDekking voor je fietsverzekering in het buitenland.Als je vaak met je fiets naar het buitenland reist.

Bij verzekeringvergelijk.nl werken we samen met de bekende verzekeraars, zodat je de beste fietsverzekering kunt vinden. Fietsverzekeraars die we vergelijken zijn: Unigarant, Unive, Inshared, ANWB, HEMA, Kingpolis, Centraal Beheer, Allianz, Klaverblad, Interpolis, ZEKUR, Aon, LAKA, ZLM en ENRA.

Let wel op: Om het risico diefstal te verkleinen moet je fiets bij veel fietsverzekeraars voorzien zijn van een ART-goedgekeurd slot.

Wat is de goedkoopste fietsverzekering?

Sta je op het punt om een fietsverzekering af te sluiten, dan wil niet alleen een goede dekking, maar ook een voordelige premie. Je wilt natuurlijk niet te veel betalen voor een verzekering. Maar hoe vind je de goedkoopste fietsverzekering? Geen zorgen, met ons onafhankelijk overzicht van de goedkoopste premies helpen we je graag op weg. Je hoeft dan niet meer zelf alle websites van fietsverzekeraars af te gaan.

Elk jaar vergelijken we de premies van fietsverzekeringen met elkaar. De goedkoopste fietsverzekering sluit je op dit moment af bij Univé voor 2,06 euro per maand.

Hieronder zie je een premieoverzicht van alle fietsverzekeraars voor een stadfiets en een elektrische stadsfiets. We hebben de volgende gegevens gebruikt voor deze berekening: Een gewone fiets van 1000 euro en een e-bike van 2500 euro. De fietser is 45 jaar oud en woont in Zoetermeer.

VerzekeraarNormale fietsverzekeringElektrische fietsverzekering
Unigarant€ 4,53 per maand€ 7,84 per maand
Univé€ 4,97 per maand€ 4,97 per maand
InShared€ 7,67 per maand€ 10,53 per maand
ANWB€ 4,53 per maand€ 7,84 per maand
HEMA€ 4.56 per maand€ 7,37 per maand
Kingpolis€ 7,80 per maand€ 11,89 per maand
Centraal Beheer€ 7,25 per maand€ 6,28 per maand
Allianz€ 3,75 per maand€ 5,25 per maand
Klaverblad€ 6,96 per maand€ 11,75 per maand
Interpolis (Rabobank)€ 9,57 per maand€ 16,54 per maand
ZEKUR€ 3,75 per maand€ 5,30 per maand
Aon€ 3,85 per maand€ 4,72 per maand
LAKA€ 7,34 per maand€ 10,19 per maand
ZLM€ 4,07 per maand€ 6,36 per maand
ENRA€ 6,62 per maand€ 6,80 per maand

Wil je graag de goedkoopste fietsverzekering afsluiten? Gebruik dan vooral onze tips:

 1. Maak een vergelijking: Gebruik onze vergelijker om fietsverzekeringen en de kosten te vergelijken.
 2. Betaal je premie per jaar: Vaak ontvang je een korting als de premie jaarlijks betaald in plaats van maandelijks.
 3. Verhoog je eigen risico: Als je kiest voor een hogere eigen risico, dan zal je premie lager uitvallen.
 4. Kies minder dekking: De kosten zijn hoger als je kiest voor een uitgebreide dekking.
 5. Beveilig je fiets: Een goed slot verkleint de kans op diefstal en zorgt voor een lagere premie.
 6. Groepsverzekering: Vraag aan je werkgever of vereniging of ze een collectieve fietsverzekering aanbieden.
 7. Pakketkorting: Sommige verzekeraars geven je een korting als je meerdere verzekeringen afsluit.

Meestgestelde vragen over fietsverzekeringen

Een fietsverzekering afsluiten is verstandig als je zorgeloos wilt fietsen. Vind antwoordt op de meestgestelde vragen over fietsverzekeringen

Een framenummer maakt je fiets waardoor een verzekeraar dit belangrijk vind. Verzekeraars vragen vrijwel altijd om het framenummer in te vullen bij het afsluiten van een fietsverzekering. Kun je nergens een framenummer vinden? Misschien dat de plek van dit nummer niet goed vindbaar is. Neem dan contact op met de fabrikant van je fiets. Lukt dit niet, probeer dan een verzekeraar te vinden die je fiets zonder framenummer wil verzekeren. Een originele nota en een ART goedgekeurd fietsslot is dan wel altijd nodig. Heb je een tweede hands fiets? Ga dan na of het framenummer niet staat geregistreerd als gestolen.

Bijna alle schades aan je fiets worden vergoed door je verzekeraar. In de meeste gevallen krijg je 100% uitgekeerd, of een percentage. Dat ligt maar net aan je verzekering en verzekeringsmaatschappij. Sommige keren in de eerste 5 jaar het volledige aankoopbedrag uit. Ook de accu van een elektrische fiets valt meestal onder je fietsverzekering, mits er een slot op zit.

Als er sprake is van opzettelijk schade of fietsen onder invloed, dan krijg je geen vergoeding. Slijtage valt ook niet onder de dekking. Ook zijn er aanvullende dekkingen af te sluiten, zoals ongevallendekking, pechhulp en verhaalsrechtsbijstand.

Als je een fietsverzekering wilt afsluiten dan is de dekking en de hoogte van de prijs het belangrijkste waar je op moet letten. Maar de premiekosten zijn niet het allerbelangrijkste, soms kan meer premie betalen met een lager eigen risico beter bij je passen. Dan hoef je namelijk minder zelf te betalen als er iets gebeurt. Loop je veel risico, betaal dan iets meer premie.

Bewaar altijd je aankoopbon van je fiets zodat je deze kunt opsturen als aantoonbaar bewijs. Deze heb je ook nodig bij het afsluiten van een fietsverzekering, samen met het framenummer en slotnummer.

Controleer ook welke eisen een verzekeraar stelt aan een slot, de looptijd van de verzekering, en of deze in het buitenland geldig is. Met een wereldwijde dekking is je fiets ook op vakantie verzekerd.

Heb je een elektrische fiets, let dan op een paar extra punten. Accu’s zijn kostbaar worden soms gestolen, dus lees of deze meeverzekerd is. Verder kan het zijn dat er voorwaarden zijn aan het beveiligen van je elektrische fiets of de accu.

Zet ten slotte je fiets altijd met een goedgekeurd slot ergens aan vast. Is je fiets gestolen, doe een aangifte bij de politie voordat je contact opneemt met je verzekeringsmaatschappij.

Onze vergelijker helpt je met fietsverzekeringen vergelijken: Je vult je gegevens in over jezelf en over je fiets, daarna laten we je fietsverzekeringen zien die bij je gegevens passen. Je kunt hier alleen vergelijken, je fiets verzekeren doe je via de website van de verzekeraar. We hebben ook een overzicht voor je gemaakt op basis van onze eigen jaarlijkse vergelijking. Dit overzicht is gemaakt met gegevens van een gemiddelde fietser. Controleer zelf altijd goed de dekking bij de verzekeraar voordat je een verzekering afsluit.

Verzekeringvergelijk.nl is een 100% onafhankelijke verzekeringvergelijker. Duizenden mensen hebben via onze site een fietsverzekering vergeleken en afgesloten.

Onze top 3 fietsverzekeraars

We doen elk jaar onderzoek naar fietsverzekeringen van alle aanbieders. We hebben een overzicht gemaakt van de beste en voordeligste fietsverzekeringen voor 2024. Je vind de actuele premies terug in onze vergelijker.

Allianz Global Assistance logo

Allianz Global Assistance fietsverzekering

3 jaar aankoopwaarde terug

Dagelijks opzegbaar

Met juridische bijstand

Fietsverzekering 2023

unive logo

Unive fietsverzekering

3 jaar aankoopwaarde terug

Dagelijks opzegbaar

Met juridische bijstand

kingpolis logo

Kingspolis fietsverzekering

3 jaar aankoopwaarde terug

Dagelijks opzegbaar

Met juridische bijstand

Waarom een fietsverzekering afsluiten?

In Nederland worden veel fietsen gestolen, zelfs fietsen die op slot staan. Bovendien kunnen de kosten bij schade hoog oplopen. Een goede fietsverzekering afsluiten geeft je dekking tegen ongevallen en diefstal.
Home / Fietsverzekering