× Scooterverzekering Fietsverzekering Autoverzekering Woonverzekering Inboedelverzekering Opstalverzekering Reisverzekering Rechtsbijstandverzekering Aansprakelijkheidsverzekering Huisdierenverzekering Uitvaartverzekering Zorgverzekering Motorverzekering

Fietsverzekering vergelijken

U kunt voordeliger uit zijn door de verschillende prijzen van fietsverzekeraars naast elkaar te zetten in een vergelijking. Wij hebben een overzicht gemaakt met een Top-3 van alle fietsverzekeraars.

Fietsverzekeringen vergelijken

Een fietsverzekering is zinvol

Wilt u een goedkope fietsverzekering afsluiten? Een fiets verzekeren met een voordelige premie is niet al te ingewikkeld, mits u een vergelijking uitvoert. Heeft u al een verzekering voor uw tweewieler, dan kunt u deze fietsverzekering vergelijken met andere verzekeraars. Het ligt voor de hand om direct de laagste premie te kiezen, maar neem ook de overige mogelijkheden onder de loep. Het meeverzekeren van accessoires of het afsluiten van pechhulp is het overwegen waard.

fietsverzekering vergelijken

Verzekering voor elke type fiets

De fietsverzekering is beschikbaar voor een nieuwe of tweedehands fiets van elk type, zoals een racefiets, kinderfiets, ligfiets, bakfiets, elektrische fiets (e-bike) of mountainbike. De maandelijkse kosten zijn onder andere afhankelijk van het type. De premie zal hoger uitvallen wanneer u over een kostbaar exemplaar bezit. Daarnaast zal de fietsverzekeraar ook kijken naar de beveiliging van uw fiets. Het risico op diefstal is hoger wanneer het slot makkelijker te forceren is. Een ART goedgekeurd slot is van hoge kwaliteit, en heeft om die reden een positieve invloed op de prijs. De omgeving is ook een uitgangspunt bij het berekenen van de kosten. In een stad zoals Amsterdam of Rotterdam, is namelijk de kans op schade of diefstal een stuk hoger dan buiten de stad. Volgens de consumentenbond worden er per jaar ongeveer 600.000 fietsen gestolen.

Vergoedingen bij schade aan fiets

Wat zijn de vergoedingen bij schade, en wat valt er precies onder de dekking van een fietsverzekering? Vrijwel alle oorzaken van een beschadiging aan uw eigen fiets waar u niet zelf voor verantwoordelijk bent zal worden vergoed door de verzekeringsmaatschappij. Afhankelijk van de polis wordt 100% of een bepaald percentage uitgekeerd. De rijwielverzekering zal een vergoeding uitkeren bij diefstal, brand of een ongeval. U bent in de meeste gevallen niet verzekerd wanneer:

 • U onder invloed verkeerde
 • Bij roekeloosheid of opzet
 • Wanneer de fiets niet (goed) op slot stond
 • Bij slijtage

Ga na of het framenummer nog goed zichtbaar is, en niet als gestolen staat geregistreerd. Bewaar altijd uw aankoopnota van uw fiets zodat u deze kunt opsturen als aantoonbaar bewijs. Zet uw fiets vast aan een object met een goedgekeurd slot en zorg voor een aangifte bij de politie voordat u contact opneemt met uw verzekeringsmaatschappij.

De goedkoopste fietsverzekering

De goedkoopste fietsverzekering kunt u momenteel niet via independer vinden, dit is een veelgestelde vraag. Maak voor uzelf een overzicht om een beeld te krijgen wat het “fietsverzekeren” kost. Vergelijk fietsverzekeringen via onze vergelijksite en profiteer van een voordelige premie. U kunt deze online afsluiten en de prijs berekenen voor uw eigen situatie. Wij hebben een test uitgevoerd en een overzicht gemaakt met de “beste koop”. Dit zijn tips van onze kant om het verzekeren voor u gemakkelijk en goedkoop mogelijk te maken.

elektrischefietsverzekering

Elektrische fietsverzekering

Een elektrische fiets kunt u verzekeren tegen diefstal en schade.

Lees meer
racefietsverzekering

Racefietsverzekering

Een racefiets is kostbaar, hoe verzeker je de racefiets tegen schade en diefstal?

Lees meer
mountainbikeverzekering

Mountainbikeverzekering

Met een mountainbikeverzekering kunt u geheel zorgeloos elk terrein betreden.

Lees meer

Top 3 fietsverzekeringen vergelijken

Wij hebben een uitgebreide berekening gemaakt voor een overzicht met de Top-3 goedkoopste fietsverzekeringen van 2023.

hema logo
 • Hema fietsverzekering
 • 3 jaar nieuwwaarderegeling
 • Dagelijks opzegbaar?
2023
unive
 • Unive Fietsverzekering
 • 3 jaar nieuwwaarderegeling
 • Dagelijks opzegbaar?
allianz logo
 • Fietsverzekering Allianz Global Assistance
 • 3 jaar nieuwwaarderegeling
 • Pechhulp

Waarom een fietsverzekering verzekering?

In Nederland worden veel fietsen gestolen, zelfs fietsen die op slot staan. Bovendien kunnen beschadigingen bij een ongeval duur uitvallen zonder een goede fietsverzekering. Voor een goede vergelijking zet je alle fietsverzekeraars met hun premie op een rij.

Met onze vergelijkers helpen wij u graag bij het afsluiten van de goedkoopste en beste verzekering.

qshops logocomodo logo