Home / Fietsverzekering / Kan ik mijn fiets verzekeren tegen diefstal?
elektrische fiets verzekering

Kan ik mijn fiets verzekeren tegen diefstal?

Ja, het is goed mogelijk om uw (elektrische) fiets te verzekeren tegen diefstal. Heeft u onlangs een nieuwe fiets gekocht of bent u dat van plan? U kunt een verzekering voor uw fiets afsluiten, om er bijvoorbeeld de eerste paar jaar voor te zorgend at u een nieuwe kunt kopen als deze gestolen wordt. Het is uiteraard van belang om uw fiets zelf goed op slot te zetten. Helaas is dat in Nederland niet altijd voldoende om te voorkomen dat uw fiets gestolen wordt.

Fietsverzekering aanvragen

U kunt een fietsverzekering aanvragen om ervoor te zorgen dat u niet zelf voor de kosten op hoeft te draaien op het moment dat uw fiets gestolen wordt. Houd er rekening mee dat u twee verschillende dekkingen af kunt sluiten. U kunt de fiets verzekeren tegen de dagwaarde. Het nadeel hiervan is dat u niet de volledige aanschafwaarde van de fiets of elektrische fiets terugkrijgt, bijvoorbeeld wanneer deze na een jaar gestolen wordt. Het voordeel van deze dekking is dat u een zeer scherpe premie betaalt. U kunt aan de andere kant kiezen voor een fietsverzekering waarbij u zich verzekerd tegen de aanschafwaarde. In dat geval heeft u na een diefstal de mogelijkheid om een volledig nieuwe fiets aan te schaffen.

Wat te doen als uw fiets gestolen is?

Is uw fiets gestolen en heeft u een fietsverzekering afgesloten? Dan is het van belang om allereerst aangifte te doen bij de politie. Daarbij dient u aan te kunnen geven dat de fiets goed op slot stond. Was dit het geval? Dan kunt u zich vervolgens wenden tot de verzekeraar. Men zal u de waarde uitkeren zoals dit in de dekking beschreven staat. Vervolgens kunt u een nieuwe fiets aanschaffen om daar weer gebruik van te kunnen maken. Vraag bij aanschaf van een nieuwe fiets altijd om een bon met framenummer. Bewaar deze bon op een plek zodat u deze kunt gebruiken wanneer uw fiets is gestolen.