Home / Fietsverzekering / Mountainbikeverzekering

Mountainbike verzekeren

Zoek je naar een verzekering voor je mountainbike? Dat is zeker geen overbodige luxe, want zoekt misschien wel de grenzen op, waardoor een val altijd kan gebeuren. Bovendien is een mountainbike een waardevol bezit, met daardoor een hogere kans op diefstal. Gelukkig is daar de mountainbikeverzekering, zodat je zorgeloos op welk terrein je gang kunt gaan.

Achterwiel van een mountainbike

Waarom een mountainbikeverzekering afsluiten?

Een verzekering voor je mountainbike beschermt vooral tegen diefstal of schade. De verzekeraar keert je dan een bedrag uit als er iets gebeurt, dat kan zelf de nieuwwaarde zijn.

Je fiets kan altijd gestolen worden, maar je kunt ook schade oplopen. Heb je geen mountainbikeverzekering, dan draai je zelf voor de kosten op. Deze kunnen flink oplopen, zeker wanneer dure onderdelen vervangen moeten worden.

Soorten verzekeringen voor je mountainbike

Er zijn drie verschillende soorten mountainbikeverzekeringen:

  • Diefstalverzekering: Beschermt je tegen de kosten van een gestolen mountainbike.
  • Schadeverzekering: Dekking voor schade aan je mountainbike door een ongeval.
  • Aansprakelijkheidsverzekering: Beschermt je tegen kosten als je iemand anders schade toebrengt.

Goed om te weten: een fietsverzekering dekt je fiets tijdens transport. Dus ook als je fiets bijvoorbeeld van je auto af zou vallen.

Hoe vergelijk je alle mountainbikeverzekeringen?

Er zijn veel genoeg verzekeringen voor mountainbikes in Nederland bij verschillende aanbieders. Enkele bekende verzekeraars zijn Allianz Global Assistance, Centraal Beheer, HEMA en InShared. Elk heeft zo zijn eigen voordelen en nadelen. Vergelijk ze op basis van prijs en dekking, en lees eventueel de ervaringen van anderen. Let daarbij vooral op de volgende punten:

  • Dekking: Wat is inbegrepen in de verzekering?
  • Prijs: De prijzen kunnen uiteenlopen van € 4,92 tot € 21,39 per maand.
  • Beoordelingen: Wat zeggen andere klanten over de verzekering?

We hebben overzicht gemaakt met verzekeraars die verzekeringen voor mountainbikes aanbieden. Dit is slechts een voorbeeldberekening. Gebruik onze vergelijker voor de premiekosten op maat.

VerzekeraarPrijs per maandDiefstalBeschadigingDekkingJuridische hulpDekking wedstrijden/tochtenVergoeding bij diefstalEigen risico
Kingpolis€ 5,25Europa100% tot 5 jaar€ 0,- (bij beschadiging €50,-)
InShared€ 5,74Wereldwijd100% tot 3 jaar€ 0,-
Allianz€ 8,00Wereldwijd100% tot 3 jaar20% van de verzekerde waarde
Centraal Beheer€ 13,65Wereldwijd100% tot 3 jaar€ 0,- (bij beschadiging €25,-)

Let op: als je accessoires wilt meeverzekeren, kan de premie hoger uitvallen. De waarde van je fietsslot en andere accessoires wordt dan bij de totale waarde opgeteld. Je hebt een factuur nodig, zodat verzekeraars deze waarde kunnen controleren.

Wat is de goedkoopste mountainbikeverzekering?

Univé biedt op dit moment de goedkoopste mountainbikeverzekering in Nederland, met een premie vanaf € 4,05 per maand. Een andere voordelige optie is Kingpolis, met een premie vanaf € 5,25 per maand. Wil je een overzicht op basis van je eigen fiets, gebruik dan onze module om alle fietsverzekeringen te vergelijken op prijs en dekking.

Mocht je hulp nodig hebben. Neem dan gerust contact met ons op. Dan kijken we samen naar de beste passende verzekering voor je mountainbike.