Home / Fietsverzekering / Mountainbikeverzekering
Man op een mountainbike

Zo kies je beste verzekering voor je mountainbike

Zoek je naar een verzekering voor je mountainbike? Dat is geen overbodige luxe. Je zoekt misschien wel de grenzen op, waardoor een val met schade altijd op de loer ligt. Bovendien is een mountainbike een waardevol bezit, waardoor diefstal altijd een risico is. Gelukkig is daar de mountainbikeverzekering, zodat je zorgeloos je stoere en krachtige fiets kunt gebruiken, op welk terrein je maar wilt.

Waarom een mountainbikeverzekering afsluiten?

Een mountainbikeverzekering beschermt je vooral tegen diefstal of schade. De verzekeraar keert een je een bedrag uit als je bij ongevallen, dat kan zelf de nieuwwaarde zijn.

Je fiets kan altijd gestolen worden, maar je kunt ook schade oplopen. Heb je geen mountainbikeverzekering, dan draai je zelf voor de kosten op. Deze kunnen flink oplopen, zeker wanneer dure onderdelen vervangen moeten worden.

Maar welke verzekering past het beste bij jou? Ga op zoek naar een verzekering met een scherpe premie en voldoende dekking. Daarna kun je het avontuur met een gerust hart opzoeken.

Soorten verzekeringen voor je mountainbike

Er zijn drie verschillende soorten mountainbikeverzekeringen:

  • Diefstalverzekering: Beschermt je tegen de kosten van een gestolen mountainbike.
  • Schadeverzekering: Dekking voor schade aan je mountainbike door een ongeval.
  • Aansprakelijkheidsverzekering: Beschermt je tegen kosten als je iemand anders schade toebrengt.

Enkele bekende verzekeraars zijn Allianz Global Assistance, Centraal Beheer, HEMA en InShared. Goed om te weten een fietsverzekering dekt je fiets tijdens transport. Dus ook als je fiets bijvoorbeeld van je auto af zou vallen.

Hoe vergelijk je alle mountainbikeverzekeringen?

Er zijn veel genoeg verzekeringen voor mountainbikes in Nederland bij verschillende aanbieders. Elk heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Vergelijk ze op basis van prijs en dekking en lees eventueel de ervaringen van anderen. Let daarbij vooral op de volgende punten:

  • Dekking: Wat is inbegrepen in de verzekering?
  • Prijs: De prijzen kunnen uiteenlopen van € 4,92 tot € 21,39 per maand.
  • Beoordelingen: Wat zeggen andere klanten over de verzekering?

We hebben een top vier voor je gemaakt met verzekeraars die verzekeringen voor mountainbikes aanbieden.

VerzekeraarPrijs per maandDiefstalBeschadigingDekkingJuridische hulpDekking wedstrijden/tochtenVergoeding bij diefstalEigen risico
Kingpolis€ 5,25Europa100% tot 5 jaar€ 0,- (bij beschadiging €50,-)
InShared€ 5,74Wereldwijd100% tot 3 jaar€ 0,-
Allianz€ 8,00Wereldwijd100% tot 3 jaar20% van de verzekerde waarde
Centraal Beheer€ 13,65Wereldwijd100% tot 3 jaar€ 0,- (bij beschadiging €25,-)

De premie kan hoger uitvallen als je accessoires wilt meeverzekeren. Bij de fietsverzekeraars wordt dan de waarde van je fietsslot, tussen of andere accessoires in de totale waarde meegenomen. Je hebt dan een factuur nodig zodat verzekeraars de waarden kunnen controleren.

Wat is de goedkoopste mountainbikeverzekering?

Univé biedt de goedkoopste mountainbikeverzekering in Nederland, met een premie vanaf € 4,05 per maand. Een andere goedkope optie is Kingpolis, met een premie vanaf € 5,25 per maand. Wil je een actueel overzicht, gebruik dan onze module om alle fietsverzekeringen te vergelijken op prijs en dekking.

Mocht je hulp nodig hebben. Neem dan gerust contact met ons op. Dan kijken we samen naar de beste passende verzekering voor je mountainbike.