Home / Fietsverzekering / Racefietsverzekering
racefietsverzekering

Zo vind je de beste fietsverzekering voor je racefiets

Een racefiets is een kostbaar bezit. Dat is de reden dat een racefietsverzekering vaak duurder is dan een normale fietsverzekering. Maar je racefiets goed verzekeren is een must. We leggen je uit je beste racefietsverzekering kunt afsluiten, en waar moet je precies op letten.

Waarom je racefiets verzekeren?

Het risico van het niet verzekeren van je racefiets is groot, want in Nederland worden elke dag minimaal 300 fietsen gestolen. Daarnaast kun je vallen tijdens het fietsen wat flinke schade kan veroorzaken. Bescherm jezelf daarom tegen deze risico’s met een goede verzekering.

Racefietsen zijn meestal van betere kwaliteit dan normale fietsen. Er kan wel wat gemakkelijker stuk gaan aan onderdelen, en het risico op diefstal ligt helaas altijd op de loer.

Racefietsen zijn gemaakt van betere materialen dan normale fietsen. Daardoor zijn ze duurder, maar daardoor meer waard voor dieven. Ook kunnen er sneller onderdelen wat sneller kapot gaan aan een racefiets, omdat ze vaak intensiever gebruikt worden. Dit zijn allemaal goede redenen om je racefiets goed te verzekeren

Waar ben je voor verzekerd?

Er zijn verschillende soorten dekkingen waaruit je kunt kiezen als je racefietsverzekering gaat afsluiten. Denk aan diefstal, schade, pechhulp en ongevallen. Maar er zijn ook aanvullende dekkingen, namelijk:

  • Diefstal: Beschermt je tegen de kosten van het vervangen van je fiets bij diefstal.
  • Schade: Dekking voor reparatiekosten aan je fiets na een ongeval.
  • Pechhulp: Hulp voor als je onderweg pech krijgt.
  • Ongevallen: Een gelduitkering bij ernstige ongevallen tijdens het fietsen.

Kosten van een racefietsverzekering

De kosten van een racefietsverzekering hangen vooral van het type fiets en hoeveel deze waard is. Maar natuurlijk ook bij welke verzekeraar je de fiets gaat verzekeren. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende racefietsverzekeringen en daarbij de kosten.

VerzekeraarMaandelijkse PremieDiefstalBeschadigingEuropa DekkingJuridische HulpDekking Wedstrijden, Toertochten & Lid KNWUVergoeding bij DiefstalEigen Risico
Kingpolis€ 5,25JaJaJaJaJa100% tot 5 jaar€ 0,- (bij beschadiging €50,-)
inshared€ 5,74JaJaWereldwijdJaJa100% tot 3 jaar€ 0,-
Allianz€ 8,00JaJaWereldwijdJaJa100% tot 3 jaar20% van de verzekerde waarde bij diefstal
Centraal Beheer€ 13,65JaJaWereldwijdJaJa100% tot 3 jaar€ 0,- (bij beschadiging €25,-)

Deze premies zijn berekend op basis van een racefiets met een aankoopwaarde van € 1200,- met accessoires. De fiets is beveiligd met een 2 sterren ART goedgekeurd slot.

Hoe kun je de beste racefietsverzekering afsluiten?

Het kiezen van de juiste racefietsverzekering kan lastig zijn. Hier zijn enkele tips om je te helpen de juiste keuze te maken:

  • Vergelijk de verschillende fietsverzekeraars: Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar de dekking.
  • Bedenk welke dekking je nodig hebt: Kies een uitgebreide dekking of juist een goedkopere basisverzekering.
  • Let op de kleine lettertjes: Lees de voorwaarden van de verzekering goed door.
  • Kies de looptijd: Kies een doorlopende verzekering of juist een verzekering voor een vaste periode.

Er zijn veel verschillende verzekeringsmaatschappijen die racefietsverzekeringen aanbieden, je hebt dus genoeg keuze. Vergelijk de dekking, prijs en beoordelingen van anderen om zo de beste keuze te kunnen maken. Gebruik hiervoor onze handige fietsverzekeringvergelijker om ze allemaal onder elkaar te zetten. Zo kies de verzekering die het beste bij jou past.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een racefietsverzekering? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies!