Home / Fietsverzekering / Racefietsverzekering
racefietsverzekering

Racefietsverzekering vergelijking

Heeft u een mooie racefiets staan en wilt u een verzekering afsluiten, of denkt u na over de aankoop van een dergelijk waardevol bezit? Een racefiets is doorgaans een stuk waardevoller dan een regulier exemplaar. Dat heeft onder andere te maken met de hoge kwaliteit van de materialen, maar ook met de fijne toepassing hiervan. Er gaat gemakkelijker wat stuk en het risico op diefstal ligt helaas altijd op de loer. Zorg voor een goede racefietsverzekering, zodat u met een gerust hart de weg op kunt.

Waardevolle racefietsfiets verzekeren

U kunt uw racefiets verzekeren om hier geen omkijken naar te hebben, maar maak bovendien gebruik van een goed slot. Kies bij voorkeur voor een goedgekeurd ART slot. Dit geeft aan dat u er alles aan doet om de racefiets op een degelijke manier te beschermen. In een aantal gevallen zal dit u een korting op de premie opleveren, waardoor u de investering in het slot vanzelf terug kunt verdienen. Op het moment dat u voorzichtig met uw racefiets omgaat, zal u merken dat de verzekering voordeliger uitvalt. Dat neemt aan de andere kant natuurlijk niet weg dat een ongeval in een klein hoekje kan zitten.

Racefiets en diefstal

Heeft u een racefietsverzekering afgesloten, of bent u dit van plan? Dit is een goed idee met het oog op diefstal. Op het moment dat dieven uw fiets ontvreemden, zal de verzekering uitkeren en heeft u de mogelijkheid om zo snel mogelijk een nieuwe fiets aan te schaffen. Zorg ervoor dat u weer verder kunt met uw training, of u geen wedstrijd hoeft te missen. Dankzij de racefietsverzekering bent u financieel in ieder geval goed gedekt tegen diefstal. Dit ligt altijd op de loer, gezien het feit dat u gebruik maakt van een waardevolle fiets die al snel €1.000 of meer kost.

Online racefietsverzekering

Wilt u een racefietsverzekering afsluiten, maar bent u vooral benieuwd wat er zoal beschikbaar is? U heeft de mogelijkheid om de verschillende verzekeringen online met elkaar te vergelijken voor racefietsen. Zorg ervoor dat u een beeld krijgt van de dekking die u af kunt sluiten en de premie die daar aan de andere kant tegenover staat. U zorgt ervoor dat u niets teveel betaalt voor de verzekering. Aan de andere kant zit de racefiets verzekering op een degelijke manier in elkaar en kunt u rekenen op voorwaarden waar u bij diefstal of een val echt wat aan heeft.