Home / Blog / Geld besparen op de autoverzekering

Geld besparen op de autoverzekering

Automobilisten kunnen veel geld besparen op de autoverzekering. Vergelijk uw autoverzekering met het aanbod van de concurrentie. Let ook op de dekking in uw verzekering. Aan een autoverzekering wordt over het algemeen alleen aandacht geschonken bij het kopen van de auto. Zodra de autoverzekering loopt wordt er niet weer naar omgekeken. Hierdoor betalen veel automobilisten teveel autopremie. U kunt op twee manier besparen op de verzekering. Ten eerste vraagt een concurrerende verzekeraar mogelijk aanzienlijk minder premie voor dezelfde dekking. Ten tweede kunt u besparen door kritisch te kijken naar de dekking in de polis. Een oudere auto hoeft bijvoorbeeld niet meer WA/casco (beter bekend als all risks) verzekerd te zijn.

Autoverzekeringen vergelijken

In een paar minuten kunt u tientallen verzekeraars op premie en kwaliteit met elkaar vergelijken. Door de premie te vergelijken via Verzekeringvergelijk.nl krijgt u niet alleen een opgave van de goedkoopste verzekeringen, u kunt ook de klanttevredenheid vergelijken. Indien u over wenst te stappen, kunt u de lopende autoverzekering beëindigen. Verzekeraars hanteren voor de autoverzekering jaarcontracten. Nadat de polis minimaal één jaar gelopen heeft, is de autoverzekering maandelijks opzegbaar.

Besparen door te kiezen voor een goedkopere dekking

Bij het afsluiten van de autoverzekering maakt u een keuze hoe u de auto wenst te verzekeren. Er zijn drie varianten, namelijk de WA-dekking, WA/beperkt casco en de WA/casco dekking. De meest geschikte dekking is bij aankoop mogelijk de WA/casco dekking, maar een paar jaren later kan de WA/beperkt casco of zelfs de WA dekking de beste keuze zijn. U kunt geld besparen door in de loop der jaren te kiezen voor een goedkopere dekking. De WA/casco dekking is de meest uitgebreide dekking, maar is ook de duurste. Hieronder worden de drie verzekeringsvarianten nader toegelicht.

Wat houdt de WA-dekking in?

De wettelijk verplichte WA-dekking moet u verplicht afsluiten zodra u de auto op naam krijgt. Deze dekking vergoedt de schade aan anderen die door de verzekerde auto is veroorzaakt. Het verzekerde bedrag bedraagt minimaal €1.000.000 bij materiële schade en €5.000.000 bij letselschade.

Wat houdt de WA/beperkt casco in?

Aanvullend op de WA-dekking, dekt deze verzekering ook een aantal in de polis genoemde gebeurtenissen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan ruitbreuk, diefstal van de auto, stormschade, brand en aanrijding met dieren. Deze verzekering wordt vaak afgesloten voor auto’s tussen de vijf en tien jaar oud.

Wat houdt de WA/casco dekking in?

Deze dekking wordt vaak de “all risks” autoverzekering genoemd. Aanvullend op de WA/beperkt casco dekking, vergoedt deze verzekering ook de eigen schade door een ongeval. Dit is de meest uitgebreide verzekering. Deze dekking wordt vaak gekozen voor nieuwe auto’s tot ze vijf jaar oud zijn.

Vanaf welke leeftijd van de auto kiezen voor een goedkopere dekking?

Een auto van tien jaar oud WA/casco verzekerd houden is niet verstandig. De hoogte van de autopremie is namelijk gebaseerd op de nieuwwaarde van de auto. Bij een schade wordt er echter uitgegaan van de dagwaarde van de auto. Hierdoor is de premie te hoog in vergelijking met de dekking.

Plaats een reactie