Home / Blog / HEMA zorgverzekering spreekt honderden consumenten aan.

HEMA zorgverzekering spreekt honderden consumenten aan.

De HEMA gaat zorgverzekeringen aanbieden, nadat men eerder al besloot plaats te nemen in het vaarwater van de notaris. De winkelketen heeft aangegeven al direct honderden aanvragen van klanten te hebben ontvangen, kort na het bekend maken van het aanbieden van de zorgverzekering. Het is opvallend dat de HEMA er op deze manier voor kiest om haar productaanbod uit te breiden. Kruidvat probeerde dit eerder samen op basis van een samenwerking met OHRA, maar er was daar nooit sprake van een doorslaand succes.

Goedkope zorgverzekering

De HEMA gaat het nu ook proberen, door een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering op de markt te brengen. De standaardpremie voor de basisverzekering zal €89,- gaan bedragen. Kiezen consumenten ervoor om het eigen risico maximaal te verhogen tot €860,- in 2013, dan kunnen zij zich al voor €69,- per maand verzekeren. In het geval van een volledige zorgtoeslag betekent dit dat consumenten geld toe krijgen op hun ziektekostenverzekering. HEMA werkt voor de verzekering samen met Menzis. Deze verzekeraar heeft met AnderZorg ook een andere prijsvechter binnen de gelederen. Wat dat betreft lijkt men de markt nu op een meer brede manier te willen bespelen.

Kruidvat en OHRA slaagden niet

Kruidvat probeerde eerder ook al eens een zorgverzekering aan de man te brengen, naast een aantal andere verzekeringsproducten. Kruidvat ging er een overeenkomst voor aan met OHRA. Helaas is dit nooit een groot succes geworden. Dat heeft er destijds toe geleid dat Kruidvat en OHRA besloten om de samenwerking in 2011 te staken. Ze gaven op dat moment aan dat het lastig bleek om een onderscheidend product aan te bieden. Het is wat dat betreft de vraag of HEMA er op de lange termijn in zal slagen om een goede verzekering aan te bieden, waarin klanten het onderscheidende vermogen herkennen.

Plaats een reactie