Home / Blog / Hoe kan ik mij verzekeren tegen vandalisme?

Hoe kan ik mij verzekeren tegen vandalisme?

Vandalisme komt helaas regelmatig voor in onze samenleving. Dat betekent dat ook u het risico loopt op schade, aan bijvoorbeeld uw auto of woning, die met opzet door anderen is veroorzaakt. Met het oog op onze woning zijn we over het algemeen goed verzekerd, al zijn verzekeraars vrij om een dekking tegen vandalisme weg te laten uit hun dekking. Ga daarom zelf na of de dekking tegen vandalisme onderdeel uitmaakt van de opstal-, inboedel- en autoverzekering.

Heeft u nog geen dekking tegen vandalisme, bereken dan online wat het kost om u hiertegen te verzekeren. Het kan verstandig zijn om de dekking uit te breiden, of op zoek te gaan naar een verzekeraar met een meer uitgebreide dekking.

Vandalisme in en rondom het huis

De kosten voor een flinke kras op uw auto, een ingegooide ruit of andere vernielingen aan uw eigendommen kunnen flink in de papieren lopen. Gelukkig is vandalisme in en rondom het huis maakt over het algemeen onderdeel uit van de dekking van de opstalverzekering en zal doorgaans de schade aan uw woning vergoeden. Schade aan spullen of meubels die in uw woning staan, vallen onder de inboedelverzekering.

Vandalisme en uw auto

Een afgetrapte spiegel en schade aan uw lak? De auto die u voor de deur heeft staat kan beschadigd worden door anderen, en de kans is aanwezig dat u hier niet tegen verzekerd bent. Vandalisme valt veelal binnen de volledig casco dekking, die we ook wel de allrisk polis noemen. Heeft u een WA autoverzekering, of wellicht een WA beperkt casco autoverzekering? Dan dient u zelf op te draaien voor de schade door vandalisme. Het is mogelijk om aangifte te doen en aan de hand daarvan de dader aansprakelijk te stellen.

Aangifte bij de politie

Het doen van aangifte is van groot belang, ook wanneer de schade door het vandalisme gedekt wordt door uw verzekering. Met de aangifte kunt u bewijzen dat u de schade niet zelf veroorzaakt heeft. Is de dader gepakt en wilt u deze aansprakelijk stellen, dan kunt u hiervoor de rechtsbijstandsverzekering inschakelen. Zorg ervoor dat u goed verzekerd bent tegen vandalisme, zodat u niet zelf voor de kosten van de schade op hoeft te draaien.

Plaats een reactie