Home / Blog / Hoe kan ik mijn verzekering opzeggen?

Hoe kan ik mijn verzekering opzeggen?

Een verzekering opzeggen is gelukkig niet zo ingewikkeld. Je kunt gebruik maken van een voorbeeldbrief die wij voor je hebben opgesteld. Je dient alleen even een aantal zaken aan te passen. Zo moet je je persoonlijke gegevens aan te passen, de naam van de verzekeraar en het adres van de verzekeraar. Als je die zaken hebt aangepast kun je de brief uitprinten en opsturen naar je verzekeraar. Deze zal de brief vervolgens verwerken. Als het goed is ontvang je vervolgens op korte termijn een bevestiging van je opzegging.

Voorbeeldbrief


Bekijk de voorbeeld brief en pas de zaken aan waar “aanpassen” achter staat. Het is wel even van belang om je verzekeringsgegevens bij de hand te houden. Je kunt dan namelijk het polisnummer van je verzekering vermelden in de brief. Zo zeg je de juiste verzekering op.


Naam (aanpassen)

Adres (aanpassen)

Postcode Woonplaats (aanpassen)

Naam verzekeraar (aanpassen)

Postbus 1050 (aanpassen)

1000 AB Amsterdam (aanpassen)Je woonplaats, 23-03-2016 (aanpassen)Betreft: opzegging verzekeringGeachte heer/mevrouw,

Ik stuur u deze brief omdat ik mijn verzekering per eerstvolgende mogelijkheid na dagtekening op wil zeggen. Mijn verzekeringsgegevens heb ik ook in deze brief vermeld. Zodra de opzegging is verwerkt ontvang ik daar graag een schriftelijke bevestiging van.

Polisnummer: (aanpassen)
Naam: (aanpassen)

Adres: (aanpassen)
Postcode + plaats: (aanpassen)

Met vriendelijke groet,

Je naam (aanpassen)

Download bovenstaande brief als Word document en vul je persoonlijke gegevens in.

Overstapservice

Wist je dat veel verzekeraars tegenwoordig een overstapservice aanbieden? Als de nieuwe verzekeraar een dergelijke service aanbiedt hoef je geen opzegbrief te maken en op te sturen. Het voordeel van een overstapservice is dat de nieuwe verzekeraar de opzegging voor je regelt. Je hoeft er zelf geen enkele moeite voor te doen! Kijk wel even of de overstapservice kosteloos is. In de meeste gevallen is dat zo, maar er zijn ook bedrijven die een toeslag in rekening brengen als je gebruik wenst te maken van de service.

Plaats een reactie