Home / Blog / Valt mijn laptop onder de inboedelverzekering?

Valt mijn laptop onder de inboedelverzekering?

Tegenwoordig kunnen we alles doen met onze smartphone. Spelletjes spelen, Whatsappen, werken, je hoeft het maar te verzinnen en het kan. Maar voor uitgebreidere taken werkt een laptop toch een stuk fijner. Laptops zijn, net als smartphones overig, vaak wel aan de prijzige kant. Zeker als je gaat voor bijvoorbeeld een Macbook van Apple. Voor het doen van zo’n grote aankoop ben je vast benieuwd of je inboedelverzekering schade of diefstal van de laptop dekt.

Vrijwel alle mensen sluiten bij het kopen of huren van een huis een inboedelverzekering af. In tegenstelling tot het afsluiten van een opstalverzekering, die schade aan het huis en alles wat er aan vastzit (de keuken bijvoorbeeld) dekt, is het afsluiten van een inboedelverzekering niet verplicht. Aan te raden is het natuurlijk wel.

Vaak vragen laptop en smartphone bezitters zich af of hun apparatuur bij de inboedelverzekering is meeverzekerd.

Het korte antwoord:
Ja, je laptop valt waarschijnlijk onder de inboedelverzekering. Mits de schade binnenshuis heeft plaatsgevonden.

Maar eigenlijk is het antwoord op deze vraag niet in een zin te vatten. In deze blog weiden we er daarom graag over uit.

Valt mijn laptop ook onder de inboedelverzekering?

Om de vraag of een laptop is meeverzekerd bij de inboedelverzekering te kunnen beantwoorden, is het handig om wat dieper in te gaan op wat een inboedelverzekering precies inhoudt. Simpel gezegd vergoedt een inboedelverzekering alle schade aan goederen in en om je woning. Het gaat daarbij expliciet om goederen die je zonder het kapot te maken zou kunnen verhuizen.

Voorbeelden van spullen die zijn verzekerd onder je inboedelverzekering zijn tafels, stoelen, de televisie en de bank.

Laptop binnenshuis

Een laptop valt zeker onder de inboedelverzekering, want het is een apparaat dat je makkelijk kunt verplaatsen. Wanneer je laptop schade oploopt door brand, diefstal of waterschade in je woning, wordt de schade vrijwel altijd gedekt door deze verzekering. Daar hoef je je dus geen zorgen over te maken!

Laptop buitenshuis

De kans is groot dat je je laptop niet alleen binnen je eigen woning gebruikt. Het is bij uitstek een apparaat om ook op plekken elders mee aan de slag te gaan. Wanneer je laptop in zo’n geval schade oploopt, wordt dit niet meer vergoedt door de inboedelverzekering. Vind je dit wel wenselijk, dan zul je een aanvullende verzekering voor buitenshuis moeten afsluiten. Hier vertellen we je later meer over.

Laptop op het werk verzekeren

Laptopverzekering voor buitenshuis

Een inboedelverzekering is geen overbodige luxe, maar wanneer je ergens anders dan thuis met je laptop bezig bent, biedt een inboedelverzekering geen dekking. Gelukkig is het bij vrijwel alle verzekeraars mogelijk om een aanvullende dekking af te sluiten.

Het goed verzekeren van je laptop kan grofweg op twee manieren. We nemen ze beiden met je door.

Aanvullende dekking voor buitenshuis

Bij vrijwel alle verzekeraars is het mogelijk om naar eigen inzicht verschillende aanvullende dekkingen af te sluiten. Zo is er ook de zogenaamde buitenshuisdekking. Je raadt het al: deze dekking vergoedt ook schade aan je eigendommen wanneer deze buiten je woning ontstaat. De mogelijkheden voor buitenshuisdekking verschillen overigens per verzekeraar.

Aparte laptopverzekering

Het is natuurlijk ook mogelijk om een losse verzekering voor je laptop af te sluiten. Vaak kun je direct een verzekering afsluiten bij de verkoper van de laptop, maar ook verzekeringsmaatschappijen bieden losse verzekeringen aan. We raden je aan de verschillende mogelijkheden goed met elkaar te vergelijken, zodat je jezelf voorziet van de best mogelijke verzekering.

Verzekering laptop thuis

Laptopverzekering vergelijken?

In deze blog hebben we je meer verteld over de inboedelverzekering en de dekking die deze verzekering geeft. Je laptop is binnenshuis gewoon met de inboedelverzekering mee verzekerd, maar buitenshuis is dat niet het geval. Een buitenshuisdekking of aparte laptopverzekering kunnen uitkomst bieden.

Let op: voorwaarden kunnen altijd per aanbieder verschillen.

Ga je binnenkort een inboedel- of laptopverzekering afsluiten? Oriënteer je dan goed, want de markt is breed en de opties zijn eindeloos. Je wilt natuurlijk wel de best mogelijke inboedelverzekering voor jouw laptop! Onze website kan je helpen bij het maken van deze keuze, we hebben alle verzekeringen voor je in een overzichtelijk rijtje gezet.

1 gedachte over “Valt mijn laptop onder de inboedelverzekering?”

Plaats een reactie