Inboedelverzekering vergelijken

Bespaar tot 38% op je premie door hier alle inboedelverzekeringen te vergelijken.

Wat zijn inboedelverzekeringen?

Met een inboedelverzekering zorgt u ervoor dat uw spullen (bijvoorbeeld een mobiele telefoon, garagebox, laptop of laminaat) in uw woning verzekerd zijn tegen schade. Door een vergelijking uit te voeren kunt u gemakkelijk geld besparen. Het is een typisch verzekering die iedereen eigenlijk nodig heeft, waardoor u bij bijna alle verzekeraars deze verzekering af kunt sluiten. Het loont om de premie’s van de aanbieders naast elkaar te leggen voor een voordelige premie.

Inboedel icoon

Verzekerde waarde inboedelverzekering

Binnen de vergelijking van uw inboedelverzekering is het allereerst van belang om ervoor te zorgen dat het bedrag van de verzekerde waarde duidelijk is. Vanuit het verleden werken veel verzekeraars met waardemeters, om de waarde van uw inboedel te bepalen. Tegenwoordig zijn er echter ook een aantal verzekeraars actief die bijvoorbeeld standaard tot €100.000 of €150.000 verzekeren. Op die manier weet u in ieder geval zeker dat de premie van uw inboedelverzekering toereikend is. Door dit mee te nemen in de vergelijking kunt u ook een toekomstige situatie waarin de waarde van uw inboedel stijgt op een goede manier meenemen in het geheel.

Speciale situaties

Uiteraard bestaan er een aantal speciale situaties waarin de dekking van uw inboedelverzekering goed geregeld dient te zijn. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het moment waarop u gaat verhuizen. Het is dan van groot belang dat uw spullen wel goed verzekerd zijn, waardoor het verstandig is om goed te kijken naar de voorwaarden met betrekking tot deze situatie. U kunt er op die manier voor zorgen dat uw vergelijking de juiste inhoud krijgt. Zo bent u op een later moment in staat om de juiste inboedelverzekering af te sluiten en ervoor te zorgen dat u aan de andere kant niet teveel betaalt.

Inboedelverzekering informatie

Tenslotte kunt u de inboedelverzekering natuurlijk het best online vergelijken. U kunt hier op de website een aantal alternatieven bij elkaar zetten, om ervoor te zorgen dat u een goed overzicht krijgt. Vervolgens kunt u bij de verschillende verzekeraars kijken naar de voorwaarden met betrekking tot de verschillende speciale situaties. Zo zorgt u in ieder geval voor een goede dekking en hoeft het toch niet veel tijd of moeite te kosten.

Waterschade bij lekkage

Welke zaken vallen onder de inboedelverzekering bij lekkage.

Verhuizen en opzeggen

Hoe zeg je de inboedelverzekering op bij een verhuizing.

Inboedelwaardemeter

Hoe maakt je gebruik van de inboedelwaardemeter.

Waarom een inboedelverzekering afsluiten?

Het nut van een inboedelverzekering is erg groot. De verzekering dekt namelijk uw dure spullen in huis bij eventuele schade door bijvoorbeeld een lekkage, storm, brand en inbraak.
Home / Inboedelverzekering