Home / Inboedelverzekering / Hoe kan ik mijn inboedelverzekering opzeggen als ik ga verhuizen?
Dozen in een huis

Hoe kan ik mijn inboedelverzekering opzeggen als ik ga verhuizen?

Nadat u ergens anders gaat wonen, of dat uw inboedel tijdelijk op twee verschillende locaties staat. Het is vervolgens van belang om de inboedelwaardemeter een keer opnieuw uit te voeren op het moment dat u in uw nieuwe woning woont. Zo kunt u voorkomen dat u in de nieuwe situatie onderverzekerd bent.

Inboedel verhuist mee

Op het moment dat u gaat verhuizen zal u de meeste spullen waarschijnlijk gewoon meenemen, waardoor u de inboedelverzekering nog altijd nodig heeft. Pas op het moment dat u al uw spullen zou verkopen hoeft u geen gebruik meer te maken van de inboedelverzekering. Tot die tijd kunt u een nieuwe opstalverzekering afsluiten voor de nieuwe woning, maar kunt u gewoon gebruik blijven maken van uw huidige inboedelverzekering. U kunt er uiteraard wel voor kiezen om het verzekerde bedrag te verhogen of te verlagen, afhankelijk van de ontwikkeling van de waarde van uw inboedel.

Verzekeraar op de hoogte brengen

Breng uw verzekeraar wel op de hoogte van het feit dat u gaat verhuizen. Men verzekert uw inboedel, maar houdt daarbij ook rekening met het risico op bijvoorbeeld inbraak of diefstal met geweld. Dit zijn risico’s die onder andere afhankelijk zijn van de regio waarin u zich bevindt, waardoor het niet onbelangrijk is om aan te geven waar uw nieuwe woning staat. Bent u van plan uw spullen tijdelijk op twee locaties neer te zetten? Ook in dat geval is het een goed idee om uw verzekeraar daar in ieder geval van op de hoogte te brengen. U zorgt er op die manier voor dat men niet voor verrassingen komt te staan. Zelfs wanneer er de komende tijd geen uitkering hoeft plaats te vinden zal uw verzekeraar dit op prijs stellen.

Nieuwe inboedelwaardemeting

Bent u eenmaal verhuisd en heeft u uw nieuwe woning ingericht? Dan is het een goed idee om de inboedelwaardemeter een keer opnieuw uit te voeren, zodat u zich tegen het juiste bedrag kunt verzekeren. Het gevaar van onderverzekering ligt bij een inboedelverzekering eigenlijk altijd op de loer, waardoor het van belang is om u daar op een goede manier tegen te wapenen. Voer een nieuwe meting uit en zorg er op die manier voor dat u zich tegen het juiste bedrag verzekert, zodat men daadwerkelijk uit zal keren op het moment dat er wat aan de hand is. Kijk zelf altijd goed en kritisch naar de verzekerde waarde, ook nadat u een inboedelwaardemeter heeft gebruikt om de waarde te berekenen.