Home / Blog / Wat is de betekenis van een verhaalsrechtsbijstand?

Wat is de betekenis van een verhaalsrechtsbijstand?

Heeft u een autoverzekering en bent u aangereden of bent u op een andere manier betrokken geraakt bij een ongeval? Op het moment dat de tegenpartij hier schuld aan heeft is het van belang om de schade op die partij te verhalen. U kunt dat zelf doen, maar u kunt daarnaast gebruik maken van verhaalrechtsbijstand.

Verhalen van schade op de tegenpartij


De verhaalrechtsbijstand zorgt ervoor dat u juridische hulp ontvangt op het moment dat u te maken heeft met een tegenpartij die u schade heeft berokkend. U dient de partij op de juiste manier aansprakelijk te stellen, waardoor het een goed idee is om gebruik te maken van de juridische hulp die er beschikbaar is. Men zorgt er op die manier voor dat u het onderste uit de kan kunt halen en er tijdens het proces in ieder geval geen fouten ontstaan.

Materiële schade en letselschade


Houd er rekening mee dat er verschillende varianten van verhaalrechtsbijstand bestaan. U kunt dit afsluiten als een onderdeel van uw autoverzekering, maar het is ook mogelijk dit te doen voor overige situaties waarin u te maken kunt krijgen met schade. Indien u kiest voor de autoverzekering kunt u een verhaalrechtsbijstand afsluiten voor alleen de materiële schade aan uw auto, maar wat gebeurt er dan in het geval van letselschade? Over het algemeen dient u daar een aparte dekking voor af te sluiten, dus kijk hier goed naar op het moment dat u besluit verhaalrechtsbijstand af te sluiten.

Aanvulling op reguliere rechtsbijstand

Houd er tenslotte rekening mee dat de verhaalrechtsbijstand in de meeste gevallen een aanvulling zal vormen op de reguliere rechtsbijstandsverzekering die u heeft. U kunt besluiten om dit af te sluiten als een aanvullende module binnen uw autoverzekering, maar indien u ook een losse rechtsbijstandsverzekering heeft kan men u daar over het algemeen goed helpen. Vraag uw verzekeraar naar de mogelijkheden en zorg er op die manier voor dat u goed gedekt bent. Op die manier zorgt u ervoor dat u de verhaalsrechtsbijstand in kunt schakelen op het moment dat een tegenpartij schade bij u heeft toegebracht en u die graag op de juiste manier wilt verhalen.

Plaats een reactie