Motorverzekering vergelijken

Bespaar tot 30% op je premie door hier alle motorverzekeringen te vergelijken.

De beste motorverzekering kiezen

Wilt u een motorverzekering gaan vergelijken? Zorg dat u allereerst goed weet welke mogelijkheden er op dit gebied bestaan, zodat u een goede keuze kunt maken. Er zijn verschillende varianten van de verzekering, die u kunt matchen met de risico’s die u loopt. Bovendien kunt u de beste motorverzekering bepalen door te kijken naar de leeftijd en de waarde van uw motor.

Motor icoon

WA Motorverzekering

Allereerst is er de WA motorverzekering. WA staat voor de Wettelijke Aansprakelijkheid, waarmee natuurlijk direct duidelijk is dat het hier gaat om een verplichte verzekering. Iedereen die zich met de motor op de openbare weg wil begeven dient deze verzekering af te sluiten. De overheid heeft hier onder andere voor gekozen om ervoor te zorgen dat iedereen de schade die men toebrengt aan een ander in ieder geval kan vergoeden. Juist omdat deze motorverzekering verplicht is kan deze gemakkelijk worden vergeleken. In een vergelijking hoeft u namelijk alleen maar op de premie te letten, aangezien de verschillende verzekeraars min of meer hetzelfde pakket voorwaarden aanbieden.

WA Beperkt Casco motorverzekering

Het vergelijken van een motorverzekering vraagt wat meer aandacht wanneer u kijkt naar een WA Beperkt Casco motorverzekering. In dat geval is het namelijk ook van belang om naar de voorwaarden te kijken. Over het algemeen biedt deze verzekering u dekking tegen brand, diefstal, storm, joyriding en overstekend wild. Met name deze laatste categorie is voor u van belang, aangezien u daar als motorrijder behoorlijk door in de problemen kunt komen. U kunt deze motorverzekering het best vergelijken wanneer u een motor van zo’n 5 tot 10 jaar oud hebt.

Volledig Casco motorverzekering

Ten derde kunt u kiezen voor de Volledig Casco motorverzekering, die natuurlijk de meest uitgebreide dekking biedt. Bij het vergelijken van deze verzekering is het vooral van belang om goed op de voorwaarden te letten. Door hierbij te kijken naar het bedrag dat de verzekering maximaal uit zal keren in het geval van schade kunt ervoor zorgen dat de verzekering op de lange termijn zo voordelig mogelijk is. Een voordelige premie kan uiteindelijk namelijk vervelende gevolgen met zich meebrengen wanneer de uitbetaling minimaal blijkt te zijn. Het vergelijken van een Volledig Casco motorverzekering vraagt om die reden om net wat meer aandacht voor de voorwaarden.

Het financiële plaatje

Wanneer u de weg op wilt met de motor dan is het verplicht om eerst een verzekering af te sluiten. Hiermee verzekerd u zich tegen eventuele diefstal of schade die u kunt oplopen bij een ongeval. De kosten worden uitgekeerd door de motorverzekeraar wanneer u een claim indient. Hiervoor betaald u elke maand een premie. De verzekeraar maakt een berekenen van alle gevaren die u met de motor loopt aan de hand van uw eigen persoonlijke situatie.

Motorkleding meeverzekeren

Kan ik mijn helm en motorkleding ook verzekeren?

Tijdelijk stopzetten motorverzekering

Kan de motorverzekering tijdelijk stopgezet worden?

Opzittenden meeverzekerd?

Zijn opzittenden van uw motor automatisch meeverzekerd?

De motorverzekering direct goedkoop afsluiten?

U kunt via internet gemakkelijk de premie berekenen van alle motorverzekeringen in Nederland. Maak direct online een onafhankelijke vergelijking van alle motorverzekeraars.
Home / Motorverzekering