Home / Motorverzekering / Kan ik mijn motorkleding en helm meeverzekeren?
motorkleding

Kan ik mijn motorkleding en helm meeverzekeren?

Ja, u heeft de mogelijkheid om uw motorkleding en helm mee te verzekeren op het moment dat u een motorverzekering afsluit. Houd er rekening mee dat de WA motorverzekering hier over het algemeen geen dekking voor biedt. Deze verzekering biedt alleen de dekking tegen de Wettelijke Aansprakelijkheid, die u verplicht bent om af te sluiten op het moment dat u in Nederland de openbare weg op wenst te gaan.

Onderdeel van de dekking

In de meeste gevallen zullen de dekking voor de motorkleding en de helm onderdeel uitmaken van de WA beperkt casco of de allrisk motorverzekering. Bekijk de voorwaarden van de verzekering goed, om na te gaan tot welk bedrag uw spullen verzekerd zijn. Ga daarnaast op zoek naar de voorwaarden voor de motorkleding en de helm van een opzittende die met u meereist. In veel van de gevallen zal de dekking in ieder geval €750 bedragen en in een aantal gevallen gaan verzekeraars daar met een verzekerd bedrag van €1.000 overheen. Ga na of uw motorkleding en helm meeverzekerd zijn en denk anders na over een eventuele aanvullende verzekering.

Aanvullende premie

Indien uw motorkleding en helm niet standaard zijn meeverzekerd heeft u de mogelijkheid om dit aanvullend te doen. Houd er rekening mee dat men u hier over het algemeen een klein percentage van het verzekerde bedrag voor in rekening zal brengen. Denk hierbij aan ongeveer 2% van het verzekerde bedrag. Dat betekent dat u uw motorkleding en helm op een relatief voordelige manier mee kunt verzekeren, om hoge kosten bij een val of ongeval voor te kunnen blijven.