Home / Blog / Op vakantie met een goede verzekering

Op vakantie met een goede verzekering

Het vakantieseizoen zit er weer aan te komen, dus het wordt tijd om de spullen in te pakken. Houd er echter rekening mee dat het daarnaast verstandig is om een goede verzekering af te sluiten. Denk na over de autoverzekering, de reisverzekering en kijk ook eens naar de dekking van de ziektekostenverzekering. U zorgt er op die manier voor dat u met een gerust hart op vakantie kunt.

Daarnaast is het verstandig om eens goed te kijken naar overlappende dekkingen. Hoe zit het bijvoorbeeld met de aanvullende ziektekosten verzekering en de medische dekking van de reisverzekering?

Aanvullende verzekeringen

Op het moment dat u een aanvullende verzekering binnen uw ziektekostenverzekering afsluit is de kans groot dat eventuele medische kosten in het buitenland tot de dekking zullen behoren. Het is dan dus niet direct nodig om een reisverzekering af te sluiten, waarbij er opnieuw sprake is van een dekking. De kosten worden u maximaal 1x uitgekeerd, waardoor het niet zinvol is om 2x premie te betalen. Kijk goed naar de voorwaarden van zowel de ziektekostenverzekering als de reisverzekering, om na te gaan of u goed verzekerd bent en u geen dubbele premie betaalt.

Belangrijke modules

Het is aan de andere kant wel verstandig om eens na te denken over de aanvullende modules die er beschikbaar zijn. Wat dacht u bijvoorbeeld voor een aanvullende module voor uw reisbagage, zodat u de kosten vergoed krijgt op het moment dat uw spullen gestolen worden, of deze op een bepaalde manier beschadigd raken?

Denk bovendien na over de doorlopende reisverzekering, als een alternatief voor de kortlopende reisverzekering die u iedere keer opnieuw af dient te sluiten, wanneer u een reis gaat maken. Vergelijk de dekkingen van de verzekeringen met elkaar en let goed op de premie, zodat u voordelig en met een gerust hart een mooie reis kunt gaan maken.

Plaats een reactie