Home / Blog / Opstalverzekering bedrijfspand: welke moet ik kiezen?

Opstalverzekering bedrijfspand: welke moet ik kiezen?

Heeft u een eigen bedrijf? Dan bestaat de kans dat u toe bent aan een eigen bedrijfspand. Dit neemt uiteraard een hoop kosten met zich mee, denk bijvoorbeeld aan de hypotheek en de inrichting.

De opstalverzekering is ook een van de kostenposten waarin u rekening mee moet houden als u een eigen bedrijfspand heeft. Maar wat is een opstalverzekering precies? Wat dekt het? En welke kunt u het beste kiezen? In deze blog geven we u meer uitleg.

Wat is een opstalverzekering?

Als u een eigen koophuis heeft, heeft u waarschijnlijk al eens te maken gehad met opstalverzekeringen. Toch lichten we graag nog even kort toe wat deze verzekering nu precies inhoudt. Een opstalverzekering dekt de schade aan alles wat aard- en nagelvast aan uw gebouw zit. Dit houdt in dat alles wat niet zonder sloopwerk verwijdert kan worden onder de verzekering valt. uw dak hoort hier dus wel bij, maar uw bureau of laptop niet.

Wat dekt een opstalverzekering voor een bedrijfsgebouw?

In principe dekt een opstalverzekering voor een bedrijfsgebouw hetzelfde als voor een particulier huis. Dat houdt in dat uw bedrijfspand verzekert is tegen bijvoorbeeld brand- of stormschade, maar uw meubilair en apparatuur niet. Daarvoor zou u een inboedelverzekering moeten nemen.

opstalverzekering bedrijfspand

Er zijn echter wel bepaalde zaken waar u op moet letten, denk bijvoorbeeld aan glasschade. Dit wordt niet door alle opstalverzekeringen gedekt, het is dan ook aan te raden om een aanvullende module tegen glasschade bij uw opstalverzekering te voegen. Uw ramen vormen immers een kwetsbare plek in uw bedrijfspand.

Omdat een bedrijfsgebouw vaak gevuld is met waardevolle apparatuur of informatie, breken inbrekers hier graag in. Als u het slachtoffer wordt van inbraak zullen de gestolen goederen niet echter gedekt worden door de verzekering. De eventuele schade aan uw ramen en muren kunnen wel gedekt worden.

Opstalverzekering bedrijfspand

Zoals u begrijpt is het enorm handig om een opstalverzekering te nemen op uw bedrijfspand. Sterker nog, veel kredietverstrekkers zullen u verplicht stellen een opstalverzekering te nemen voordat ze u een hypotheek aanbieden. Omdat elk bedrijf, en elk bedrijfspand anders is, zult u zelf moeten inschatten welke opstalverzekering het beste bij u past.

Als u op zoek gaat naar een opstalverzekering voor uw bedrijfsgebouw moet u eerst bedenken in wat voor pand u gevestigd bent. Aan een kleine hangaar op een industrieterrein zullen de kosten bij schade niet zo hoog oplopen als bij een groot kantoorpand in het centrum van Amsterdam.

opstalverzekering bedrijfspand

Houd ook uw werkzaamheden in acht, op een financieel kantoor is de kans op brandschade over het algemeen kleiner dan in een fabriekshal. Voor een fabriekshal zult u dus meer premie moeten betalen. Het is hierbij belangrijk om naar de maximale dekking te kijken. Deze kan sterk uiteen lopen per verzekering.

Opstalverzekeringen vergelijken

Zodra u een realistische inschatting heeft gemaakt van de risico’s die van toepassing zijn op uw bedrijfspand kunt u op zoek naar de beste verzekering. Als u weet wat u nodig heeft is het alleen nog maar zaak om de laagste premie te zoeken. Kies dus niet direct voor de eerste opstalverzekering die u tegenkomt, maar vergelijk meerdere verzekeringen met elkaar.

Op verzekeringvergelijk.nl kunt u alle verzekeringen op een rijtje zetten en zo de verzekering vinden die bij u past. Behalve opstalverzekeringen kunt u hier ook auto- aansprakelijkheid- en rechtsbijstandverzekeringen vergelijken. Allemaal handige verzekeringen als u een eigen bedrijf heeft.

Plaats een reactie