Opstalverzekering vergelijken

Bespaar tot 45% op je premie door hier alle opstalverzekeringen te vergelijken.

Wat is een opstalverzekering?

Een opstalverzekering is wettelijk niet verplicht, maar veel kredietverstrekkers zorgen toch voor een contractuele verplichting, waardoor u deze alsnog af dient te sluiten. Dit betekent dat u een opstalverzekering nodig heeft om bijvoorbeeld een hypotheek te krijgen. Het is om die reden dan ook verstandig om de verschillende opstalverzekeringen goed met elkaar te vergelijken en u op die manier een beeld te vormen van wat er mogelijk is.

Huis met inboedel icoon

Glasschade binnen opstalverzekering

Let bij het vergelijken van een opstalverzekering bijvoorbeeld op het feit of er sprake is van dekking tegen glasschade. De ruiten binnen uw woning zorgen voor een min of meer zwakke plek. Een stevige bal zal tegen uw muren weinig uit kunnen richten, maar de gemiddelde ruit krijgt het er al een stuk moeilijker mee. De schade kan daarbij behoorlijk oplopen wanneer u te maken krijgt met glasschade. Door er op te letten dat dit onderdeel van de dekking al bij uw opstalverzekering in zit kunt u hier rekening mee houden in uw vergelijking, bijvoorbeeld wanneer u kijkt naar de premie van bepaalde aanbieders.

Uitbreiden dekking

De opstalverzekering kunt u bovendien uitbreiden met een aantal aanvullende modules. U heeft op die manier bijvoorbeeld de mogelijkheid om voor een Uitgebreide Gevaren Verzekering (UGV) of zelfs een Extra Uitgebreide Gevarenverzekering (UVG+) te zorgen. Zo kunt u bijvoorbeeld uitgebreide schade verzekeren, die kan worden veroorzaakt door waterschade die via de begane grond is binnengestroomd, of door hak- en breekwerk om een defecte waterleiding op te zoeken. Aan de andere kant is deze dekking vaak te uitgebreid voor de meeste mensen. Het vergelijken van een opstalverzekering richt zich dan ook vaak op de basisdekking van de verzekering.

Verzekerde waarde vergelijken

Om een opstalverzekering te vergelijken kunt u zich tevens richten tot de verzekerde waarde. Iedere verzekeraar heeft namelijk en bepaalde verzekerde waarde opgenomen in de verzekering, die staat voor de maximaal te dekken kosten voor de herbouw van de woning. Wanneer er stevige schade is veroorzaakt zal het flink in de papieren lopen wanneer u uw woning laat herbouwen. Verschillen in de verzekerde waarde tussen de €50.000 en €100.000 zijn geen uitzondering, waardoor het verstandig is om hier goed op te letten. Zo voorkomt u vervelende verrassingen en kunt u de opstalverzekering op een goede en structurele manier vergelijken.

Opstalverzekering informatie

Meer achtergrondinformatie over de opstalverzekering zoals het berekenen van de waarde van herbouwwaarde van uw woning en alles over de dekking.

Opstalverzekering en VVE

Hoe verloopt de opstalverzekering via de VVE?

Herbouwwaarde berekenen

Hoe werkt het berkenen van de herbouwaarde van een woning?

Wat valt niet onder dekking

Met een opstalverzekering zijn niet alle gevaren afgedekt.

Waarom een opstalverzekering afsluiten?

De opstalverzekering is bij een koopwoning nodig om alle gevaren af te dekken bij beschadigingen aan het huis. De kosten kunnen flink oplopen bij o.a. storm, brand of wateroverlast.
Home / Opstalverzekering