Home / Blog / Pas op met dubbele dekkingen autoverzekeringen

Pas op met dubbele dekkingen autoverzekeringen

We letten als Nederlanders over het algemeen relatief goed op wat erin komt en wat eruit gaat, maar op het gebied van autoverzekeringen lijken we daar niet zo sterk in. We houden ervan om de verschillende risico’s af te dekken, zonder dat we kritisch zijn op de euro’s die ons dit aan de andere kost. Het komt bijvoorbeeld veel voor dat we dubbele dekkingen afsluiten, of we premie betalen voor het afdekken van een risico dat we best zelf zouden kunnen dragen.

Half miljard euro teveel

Marktonderzoeker GfK heeft onlangs onderzoek gedaan naar autoverzekeringen en is op basis daarvan tot de conclusie gekomen dat we jaarlijks ongeveer een half miljard euro teveel betalen. Veel mensen hebben hun auto allrisk verzekerd, terwijl dat niet langer in verhouding staat tot de waarde van de auto. Ongeveer 3 miljoen auto’s van 10 jaar en ouder hebben nog een allrisk dekking, terwijl een WA verzekering meer dan voldoende zou zijn. Dit kan per jaar zomaar honderden euro’s schelen, waardoor het verstandig is om hier zelf goed naar te kijken en daarnaast waakzaam te zijn voor eventuele dubbele dekkingen.

Oververzekerd

Bovendien zou daar een rol voor verzekerd weggelegd kunnen zijn. Ze laten het consumenten over het algemeen weten wanneer deze onderverzekerd zijn, maar in het geval van oververzekering zijn er maar weinig verzekeraars die aan de bel trekken. Allsecur is de eerste autoverzekeraar die het aan gaat geven op het moment dat een auto beter een minder uitgebreide dekking kan gebruiken, op basis van de leeftijd of de waarde hiervan. Het is wat dat betreft de vraag welke verzekeraar er durft te volgen, om ervoor te zorgen dat het verzekeren van de risico’s die we lopen in het vervolg niet langer meer zal kosten dan strikt noodzakelijk is.

Plaats een reactie