Home / Blog / Reisverzekering voor een duikvakantie

Reisverzekering voor een duikvakantie

Gaat u binnenkort op vakantie en heeft u daarbij het plan om te gaan duiken? Dan is het verstandig om de voorwaarden van uw reisverzekering goed door te nemen, aangezien de kans groot is dat de onderwatersport niet standaard meeverzekerd is. Bovendien kunnen de maximaal uit te keren bedragen nog wel eens verschillen. Kijk goed naar uw eigen reisverzekering en zorg desnoods voor een aanvullende dekking wanneer de onderwatersport niet goed gedekt is binnen de polis zoals u die op dit moment heeft aangesloten.

Dekking voor onderwatersport

Binnen een standaard reisverzekering is er doorgaans geen sprake voor dekking voor onderwatersport, waardoor het van belang is om die apart af te sluiten. Met name wanneer u gaat duiken met ademapparatuur als persluchtcilinders zal het doorgaans nodig zijn om een aanvullende dekking af te sluiten, die vaak wordt aangeduid met ‘onderwatersport’. Deze aanvullende dekking richt zich bovendien op het recreatief duiken, waarbij u in ieder geval niet dieper zal gaan dan 40 meter. Als u technisch gaat duiken dient u vaak zelfs een volledig speciale verzekering af te sluiten. Technisch duiken staat voor het duiken in grotten en onder wrakken.

Wat is er verzekerd?

Indien u een aanvullende verzekering voor de onderwatersport heeft afgesloten is het zeer verstandig om goed te kijken naar wat de dekking inhoudt. Over het algemeen zijn de kosten van een ongeval of op name in het ziekenhuis gedekt. Daarnaast zal de verzekering waarschijnlijk opdraaien voor de kosten die u maakt om naar huis te komen en voor de kosten van de niet genomen duiklessen. Ook het materiaal dat u huurt is verzekert, net als de materialen die u zelf meeneemt. Kijk uiteraard wel goed naar de voorwaarden van uw reisverzekering, om er zeker van te zijn dat de onderwatersport goed gedekt wordt.

Plaats een reactie