Reisverzekering vergelijken

Bespaar tot 45% op je premie door hier alle reisverzekeringen te vergelijken.

Met een reisverzekering zorgeloos op vakantie

Een reisverzekering kennen we over het algemeen allemaal, maar het is toch verstandig om regelmatig een vergelijking uit te voeren. Dit komt onder andere door het feit dat de markt van verzekeringen doorlopend in beweging is. Zo ontstaan er nieuwe verzekeringen en komen er ook regelmatig nieuwe aanbieders bij.

Vliegtuig icoon

Tijdelijke of doorlopende reisverzekering

Allereerst kunt u bij het vergelijken van een reisverzekering kiezen uit een tijdelijke of een doorlopende variant. In veel gevallen hangt de beste keuze af van het aantal dagen per jaar dat u op reis bent. Wanneer het alleen maar gaat om een paar weken zomervakantie bent u vaak het best af met een kortlopende reisverzekering. U kunt echter beter een doorlopende reisverzekering afsluiten wanneer u er af en toe ook nog eens op uit trekt, bijvoorbeeld tijdens een stedentrip. Door de juiste reisverzekering te vergelijken komt u uiteindelijk tot de beste voorwaarden en zal ook de premie zeer scherp zijn.

Dekking van de reisverzekering

De dekking van de reisverzekering vergelijken is van groot belang. Dit komt onder andere door het feit dat niet iedere verzekeraar dezelfde zaken meeneemt in de dekking. Daarnaast kan er behoorlijk wat verschil bestaan in het bedrag dat er maximaal wordt uitgekeerd bij bepaalde gevallen van schade. Door te kijken naar de zaken waar u gemakkelijk mee te maken kunt krijgen kunt u zorgen voor een dekking die goed past bij uw persoonlijke situatie. Wanneer u op vakantie gaat wilt u weten of het land van bestemming gedekt is door uw verzekeraar. Verzekeraars maken een onderscheid tussen een reisverzekering met Werelddekking en Europadekking.

Voor het hele gezin

Tenslotte is het bij het berekenen van een reisverzekering verstandig om te kijken naar wie er allemaal zijn meeverzekerd. Zo kunt u er over het algemeen relatief gemakkelijk voor kiezen om ook uw partner en uw kinderen mee te verzekeren. Daarnaast lijkt er een trend gaande om ook vrienden of bijvoorbeeld de vriendinnetjes van uw dochter mee te verzekeren, zonder dat u hier aan de andere kant meer premie voor hoeft te betalen. Wanneer u hier veel mee te maken heeft is dat heel interessant. U kunt de vergelijking van uw reisverzekering zo volledig toesnijden op uw persoonlijke wensen op dit gebied.

Goedkoopste reisverzekering

Verdiep u in alle mogelijkheden die komen kijken bij het afsluiten van reisverzekeringen. De dekkingen en prijzen van de aanbieders verschillen en bepaalde voorwaarden zijn misschien niet van toepassing op uw persoonlijke situatie. Door een goede vergelijking uit te voeren kunt u op zoek gaan naar een goedkope en aantrekkelijke reisverzekering, of uw huidige polis een keer goed vergelijken met andere mogelijkheden.

Doorlopende reisverzekering

Wat zijn de voordelen van een doorlopende reisverzekering?

Kortlopende reisverzekering

Wanneer is een kortlopende reisverzekering nuttig?

Werelddekking of europadekking

Reisverzekering met werelddekking of Europadekking?

Waarom een reisverzekering afsluiten?

Met een rechtsbijstandverzekering kunt u bij een conflict altijd terugvallen op juridische hulp. Meer dan de helft van alle Nederlanders kiest om die reden voor een rechtsbijstandverzekering.