Home / Reisverzekering / Wat is een doorlopende annuleringsverzekering?

Wat is een doorlopende annuleringsverzekering?

Hoed van riet op het strand

doorlopende annuleringsverzekering biedt u de mogelijkheid om een reis om bepaalde redenen te annuleren, zonder dat u daarvan last zal hebben van de financiële gevolgen. Over het algemeen zijn de voorwaarden van de doorlopende annuleringsverzekering gelijk aan die van de kortlopende annuleringsverzekering. Het gaat dan dus om onvrijwillige werkloosheid, of bijvoorbeeld problemen binnen de familiaire sfeer.

Altijd goed verzekerd

Met de doorlopende annuleringsverzekering zorgt u ervoor dat u doorlopend goed verzekerd bent, zoals de naam natuurlijk al aangeeft. De verzekering loopt het gehele jaar door, waardoor u op reis kunt gaan wanneer u wilt. U hoeft zich voorafgaand aan de reis geen zorgen te maken over het eventueel annuleren, aangezien de verzekering er altijd voor u is. Zo kunt u de doorlopende annuleringsverzekering inschakelen wanneer u te maken krijgt met een vervelende situatie, die ervoor zorgt dat u de reis niet kunt maken, of u deze tussentijds af dient te breken.

Relatief lage kosten

Een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten is relatief voordelig wanneer u meerdere keren per jaar op reis gaat, of dat voor een behoorlijk lange periode gaat. Dat heeft te maken met het feit dat u maar een keer de afsluitkosten hoeft te betalen, om vervolgens relatief voordelig verzekerd te zijn. U betaalt een vast bedrag per jaar en kunt vervolgens gedurende dat jaar gebruik maken van de dekking die u heeft afgesloten. Over het algemeen is de doorlopende annuleringsverzekering vooral interessant voor mensen die per jaar ongeveer 20 dagen of meer in het buitenland verblijven, vanwege een reis die ze maken. Vergelijk annuleringsverzekeringen en sluit de goedkoopste online af bij de verzekeraar die het beste bij uw situatie past.