Home / Reisverzekering / Wat is een doorlopende reisverzekering?

Wat is een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering is het tegenovergestelde van een kortlopende reisverzekering en is er wat dat betreft vooral voor mensen die meer dan een keer op reis gaan in een jaar, of aan de andere kant geen omkijken willen hebben naar het afsluiten van een verzekering. De doorlopende reisverzekering biedt een hoop gemak, maar het is wel van belang om de kosten goed af te wegen tegen de baten. Op die manier kunt u een goede keuze maken met betrekking tot uw reisverzekering.

Hele jaar verzekerd

Het grote voordeel van de doorlopende reisverzekering is dat u het gehele jaar verzekerd bent, zonder dat u zich daar zelf actief mee bezig hoeft te houden voordat u een reis wilt gaan maken. Anders dan bij de kortlopende reisverzekering zal de doorlopende variant gewoon door blijven lopen en kunt u dus altijd met een gerust hart op reis gaan. Over het algemeen loopt de doorlopende reisverzekering een jaar door, waardoor u gedurende die periode goed verzekerd bent en vervolgens de mogelijkheid heeft om de verzekering te verlengen. U kunt de premie voor de verzekering in een keer betalen, maar u kunt er ook voor kiezen gespreid te betalen, in termijnen van maanden.

Meerdere reizen per jaar

De doorlopende reisverzekering is er vooral voor mensen die meer dan een keer op vakantie gaan in een jaar, of vaker in het buitenland verblijven. De dekking van de doorlopende reisverzekering lijkt over het algemeen sterk op die van de kortlopende variant, al is er soms sprake van een meer algemene dekking. Zo is het verstandig om tijdens een wintersportvakantie een aanvullende dekking af te sluiten, of wat meer risico’s af te dekken wanneer u een avontuurlijke reis gaat maken. De doorlopende reisverzekering is desalniettemin een uitstekende keuze voor mensen die graag naar het buitenland gaan, aangezien de basisdekking heel wat dekt.

Geen omkijken naar

Tenslotte is de doorlopende reisverzekering interessant vanwege het feit dat u er eigenlijk nauwelijks omkijken naar zal hebben. Wanneer u een reis gaat boeken is het niet nodig om apart een reisverzekering af te sluiten, waardoor u bovendien ook niet steeds de afsluitkosten hoeft te betalen. Het zorgt wat dat betreft voor een gemakkelijk geheel, dat er bovendien voor kan zorgen dat u op de kosten van uw verzekering kunt besparen. De doorlopende reisverzekering wordt relatief veel afgesloten, aangezien deze al vanaf ongeveer 20 dagen per jaar in het buitenland interessanter is dan de kortlopende variant. U kunt uw reisverzekering vergelijken met andere verzekeraars voor de goedkoopste jaarlijkse premie.