Home / Reisverzekering / Heeft een reisverzekering standaard dekking voor wintersport?

Heeft een reisverzekering standaard dekking voor wintersport?

Skiër op wintersport

Nee, over het algemeen heeft een reisverzekering standaard geen dekking voor wintersport. Dat heeft vooral te maken met het relatief grote risico op medische kosten dat u loopt, terwijl lang niet iedereen aan de andere kant gebruik maakt van deze dekking. Gaat u zelf op wintersport? Dan is het een goed idee om aanvullende dekking af te sluiten. Houd er aan de andere kant wel rekening mee dat u hiervoor ook al binnen uw zorgverzekering gedekt kunt zijn. Het is uiteraard verstandig om eventuele overlap zoveel mogelijk te voorkomen, zodat u een zo scherp mogelijke premie betaalt.

Aanvullende dekking

Over het algemeen vormt de wintersportdekking een aanvullende dekking, die u apart af kunt sluiten. U kunt zich op die manier bijvoorbeeld verzekeren tegen de kosten die men dient te maken om u te redden, u op te sporen of u terug naar Nederland te brengen op het moment dat u een been gebroken heeft. De kosten van een reddingsoperatie of een gipsvlucht kunnen aardig oplopen. Het is daarom verstandig om een aanvullende dekking af te sluiten op het moment dat de wintersportdekking nog geen onderdeel uitmaakt van uw standaard reisverzekering.

Wintersportdekking

Gaat u ieder jaar op wintersport? Dan is het wellicht verstandig om standaard wintersportdekking af te sluiten in een doorlopende reisverzekering. De kans is groot dat de premie die u betaalt op die manier lager is dan wanneer u daar steeds een aparte dekking voor af zou sluiten. Vergelijk de doorlopende reisverzekering met de kortlopende reisverzekering en ontdek op die manier de verschillen in premie. Gaat u slechts af en toe een keer op wintersport? Dan is het over het algemeen een beter idee om daar een aparte dekking voor af te sluiten, zodat u de andere jaren op een meer voordelige manier verzekerd bent. De medische kosten van een wintersportvakantie kunnen door de reisverzekering gedekt worden, maar u heeft daarnaast kans dat dit binnen een aanvullende dekking van uw zorgverzekering valt. Leg de voorwaarden van de beide polissen goed naast elkaar.