Home / Reisverzekering / Wat is een kortlopende annuleringsverzekering?

Wat is een kortlopende annuleringsverzekering?

Strand met stoelen

Een kortlopende annuleringsverzekering biedt u de mogelijkheid om financiële teleurstellingen met betrekking tot uw reis te voorkomen. Zodra er, bijvoorbeeld, binnen de familiaire sfeer wat aan de hand is, brengt dat al zorgen genoeg met zich mee. Met een kortlopende annuleringsverzekering kunt u ervoor zorgen dat u niet ook nog een financiële klap te verwerken zal krijgen. Het is wel van belang om de verzekering direct bij het boeken van uw reis af te sluiten, aangezien het anders voor kan komen dat de verzekeraar niet uit zal keren. In tegenstelling tot de doorlopende annuleringsverzekering bent u slechts voor tijdelijke periode verzekerd.

Afzeggen of tussentijds afbreken

Een kortlopende annuleringsverzekering is er in principe voor alle gevallen waarin u genoodzaakt bent om een vakantie of reis tussentijds af te breken, of deze zelfs te annuleren. In het geval van een tussentijdse afbraak is het hotel natuurlijk geboekt voor uw verblijf, of heeft u een bepaald aantal nachten gereserveerd op een camping. De kosten van die reis zullen u over het algemeen gewoon in rekening worden gebracht, waardoor de annuleringsverzekering uitkomst biedt. Met behulp van de verzekering kunt u de reis namelijk afbreken of zelfs annuleren, omdat de verzekeraar de kosten van de reis op zich zal nemen.

Dekking annuleringsverzekering

De dekking van verschilt per verzekeraar, maar over het algemeen richten ze zich op enkele vergelijkbare zaken. Zo wordt er over het algemeen dekking geboden tegen onvrijwillige werkloosheid, omdat dat ervoor kan zorgen dat u de reis niet meer kunt betalen. Daarnaast wordt er over het algemeen uitgekeerd wanneer u te maken krijgt met vervelende voorvallen binnen de familiaire sfeer, zoals ziekte of zelfs een overlijden. In dergelijke situaties zit u vaak niet op een vakantie te wachten, waardoor de kortlopende annuleringsverzekering uitkomst kan bieden met betrekking tot de mogelijke financiële gevolgen.

Vergoeding bij vertraging

Vertraging treedt over het algemeen altijd op de meest vervelende momenten op, waardoor het verstandig is om u daar goed tegen te wapenen. Met behulp van de kortlopende annuleringsverzekering kunt u er in ieder geval voor zorgen dat u financieel gezien geen risico loopt met betrekking tot vertragingen. Wanneer u te maken krijgt met een vervelende vertraging kunt u een beroep doen op de verzekering en zorgt deze ervoor dat u een vergoeding zal ontvangen. Op die manier kunt u de pijn van het wachten wat verzachten, waardoor het aan te raden valt om tijdig een kortlopende annuleringsverzekering te vergelijken en af te sluiten.