Home / Reisverzekering / Wat is een kortlopende reisverzekering?

Wat is een kortlopende reisverzekering?

Een kortlopende reisverzekering is er voor iedereen die graag goed verzekerd op vakantie gaat. Met behulp van de verzekering kunt u ervoor zorgen dat de kosten van eventuele schade aan uw bagage vergoed zullen worden, of dat u na een doktersbezoek niet te maken krijgt met hoge medische kosten uit het buitenland. Wat dat betreft zorgt de kortlopende reisverzekering er in principe voor dat u met een gerust hart op vakantie kunt en heerlijk kan gaan genieten van uw onbezorgde tijd.

Specifieke reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is een heel specifieke verzekering, aangezien u die op basis van de reis die u gaat maken af kunt sluiten. Zo kunt u er bij een wintersportvakantie bijvoorbeeld voor kiezen om de daarvoor speciaal ontwikkelde dekking mee te nemen. Daarnaast is het mogelijk om bijvoorbeeld extra risico’s mee te verzekeren wanneer u op avontuur wilt gaan. Het is verstandig om het risico van uw vakantie of reis in te schatten. Door op basis daarvan uw kortlopende reisverzekering af te sluiten zorgt u ervoor dat deze goed past bij de reis die u gaat maken en de juiste risico’s afdekt.

Korte of enkele vakantie

Een kortlopende reisverzekering is vooral interessant wanneer u maar kort op vakantie gaat, of doorgaans niet meer dan 1x per jaar in het buitenland komt. Dat heeft te maken met het feit dat een doorlopende reisverzekering u de kans biedt het gehele jaar verzekerd op reis te gaan, maar u daar aan de andere kant natuurlijk ook voor betaalt. De kortlopende reisverzekering wordt berekend op basis van uw behoeften voor de specifieke reis die u gaat maken. Zo bent u tijdens uw reis naar het buitenland in ieder geval goed verzekerd en betaalt u niet voor zaken die u helemaal niet nodig heeft.

Handmatig afsluiten

U dient er rekening mee te houden dat u de kortlopende reisverzekering handmatig af dient te sluiten wanneer u op reis gaat. Anders dan bij de doorlopende reisverzekering dient u dit iedere keer dat u een reis gaat maken opnieuw te doen. Wat dat betreft is het van belang om hier aan te denken terwijl u de reis gaat boeken of hier een planning voor gaat maken. Zo kunt u tijdig de kortlopende reisverzekering afsluiten en in ieder geval goed verzekerd op stap kunt gaan.