Home / Reisverzekering / Kan ik een reis- en annuleringsverzekering afsluiten?

Kan ik een reis- en annuleringsverzekering afsluiten?

Boot op een meer op vakantie

Ja, dat kan. Het is zelfs erg gebruikelijk om de beide verzekeringen samen af te sluiten en er op die manier voor te zorgen dat u goed verzekerd op reis of op vakantie kunt. U merkt dit onder andere aan het feit dat u bij het boeken van een reis over het algemeen gevraagd zal worden of u de reis- en annuleringsverzekering af wilt sluiten. Dat is een goed idee, mits u natuurlijk geen doorlopende variant heeft afgesloten, aangezien u op die manier dan al goed verzekerd bent.

Voordeel door te combineren

Het is heel interessant om de reisverzekering en annuleringsverzekering samen af te sluiten, omdat het op die manier vaak mogelijk is om voordeel te behalen. Dat heeft te maken met het feit dat de verzekeraars relatief weinig kosten maken wanneer ze u twee verzekeringen aan kunnen bieden. Het is daarom verstandig om de reis- en annuleringsverzekering bij dezelfde verzekeraar af te sluiten, aangezien het vaak mogelijk is een korting te krijgen op de premie. Om daar uitsluitsel over te krijgen kunt u het best contact opnemen met de verzekeraar van uw keuze, omdat het niet uit iedere online berekening naar voren zal komen.

Één verzekeraar voor de reis- en annuleringsverzekering

Bovendien profiteert u met een reis- en annuleringsverzekering bij dezelfde verzekeraar van het feit dat u maar met één verzekeraar te maken heeft. Zo weet u precies waar u heen kunt met vragen of opmerkingen en zullen onduidelijkheden nauwelijks een rol spelen. Met de reis- en annuleringsverzekering kunt u er op die manier op een relatief eenvoudige manier voor zorgen dat u in ieder geval goed verzekerd op reis kunt gaan. Zo kunt u op uw bestemming optimaal genieten en zorgen de reis- en annuleringsverzekering dat eventuele financiële gevolgen van vervelende situaties tot een minimum beperkt blijven.