Scooterverzekering vergelijken

Bespaar tot 40% op je premie door hier alle scooterverzekeringen te vergelijken.

Goed verzekerd op weg met een scooterverzekering

Klaar om vandaag nog je brommer of scooter voordelig te verzekeren? Vind de laagste premie door prijzen en voorwaarden te vergelijken met onze eenvoudige tool. Kies dan minimaal wettelijke aansprakelijkheid (WA) en vergelijk de aanvullende dekkingen voor de best passende en goedkoopste scooterverzekering. Begin direct met vergelijken en bespaar!

Scooter icoon

Waarom via ons je scooter verzekeren?

Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we je helpen met het goed en voordelig verzekeren van je scooter. Ontdek alle voordelen van verzekeringvergelijk.nl.

Vergelijken icoon

Vergelijken en afsluiten

Onze tool maakt het vergelijken van scooterverzekeringen een fluitje van een cent. Je vindt snel de beste deal met onze vergelijker.

Afsluiten icoon

Gemakkelijk en snel afsluiten

Waarom zou je zelf alle verzekeraars vergelijken? Bespaar tijd en sluit binnen enkele minuten de beste scooterverzekering af met onze hulp.

Persoonlijk advies icoon

Onafhankelijk advies

Ons team helpt je graag persoonlijk. Voor al je vragen over scooterverzekeringen kun je dan ook rekenen op eerlijk en deskundig advies.

Wat kost een scooterverzekering?

Een scooterverzekering sluit je af vanaf ongeveer 5 euro tot tientallen euro’s per maand. In Nederland kun je verwachten dat een scooterverzekering tussen de € 100 en € 450 gemiddeld per jaar kost. Hieronder vind je de premiekosten van een gemiddelde scooterrijder. Het is slechts een voorbeeldberekening, maar we geven je graag een idee van de verschillen in kosten als je een vergelijking gaat maken.

VerzekeraarEigen risicoWA kosten per maand
ASR€ 0,-€ 11,62
ANWB€ 0,-€ 12,51
Unigarant€ 0,-€ 12,51
Inshared€ 0,-€ 12,90
HEMA€ 0,-€ 13,99
Univé€ 0,-€ 14,51
Centraal Beheer€ 0,-€ 16,52

De waarde van je scooter bepaalt voor het grootste deel wat je precies gaat betalen. Daarnaast zijn je leeftijd, schadevrije jaren en de dekking die je kiest ook een factor. Jongeren betalen meer voor een scooterverzekering dan ouderen. Dit komt doordat jongeren vaker schade veroorzaken. Ben je net 16 jaar geworden, dan betaal je dus meer dan iemand van 20 jaar. Gelukkig ga je wel elk jaar minder premie betalen, zolang je geen schade veroorzaakt.

In drie stappen direct je scooter verzekeren

Dit zijn de stappen om alle scooterverzekeringen te vergelijken, en direct je scooter te verzekeren bij de beste aanbieder:

 1. Voer de gegevens van je scooter in.
 2. Vul je persoonlijke gegevens in.
 3. Kies welke dekking je wilt.
 4. Vergelijk de premies van scooterverzekeraars.
 5. Sluit de best passende scooterverzekering af.
Een check-icoon met een scooter eronder

Zoek dekking voor je scooterverzekering

Hier zie je een overzicht van de dekkingen van scooterverzekeringen:

Dekking scooterverzekeringWAWA+Allrisk
Schade aan anderen:
Diefstal:
Brand, storm, natuur:
Vandalisme:
Eigen schuld:

Zoals je kunt zien biedt de WA-verzekering alleen dekking voor schade aan anderen die je met je scooter maakt. De WA+ verzekering biedt daarnaast ook dekking voor diefstal en schade door brand, storm of natuurrampen. De allrisk verzekering biedt je de meeste dekking, inclusief vandalisme, en zelfs voor schade die je zelf veroorzaakt.

Als je een scooter hebt, dan mag je niet zonder verzekering de weg op. Een scooterverzekering met minimaal een WA-dekking is altijd verplicht. De allrisk is een stuk duurder dan WA, en wordt eigenlijk alleen voor scooters tot 2 jaar oud afgesloten. Kies je voor meer dekking, dan krijg je meer geld terug bij schade of diefstal. Maar dan moet je natuurlijk ook meer premie betalen voor je verzekering.

Welke scooterverzekering heb je nodig?

Als scooterrijder wil je natuurlijk goed beschermd zijn tegen onverwachte hoge kosten. Maar welke soorten scooterverzekeringen zijn er allemaal om uit te kiezen?

Bromfiets

Bromfietsverzekering

Alles over het afsluiten van een bromfietsverzekering.

Snorfiets

Snorfietsverzekering

Je snorfiets tegen diefstal en beschadiging verzekeren.

Brommobiel

Brommobielverzekering

Bereken online de kosten voor de brommobielverzekering.

Veelgestelde vragen over scooterverzekeringen

We hopen dat deze vragen je helpen met het afsluiten van de beste scooterverzekering. Neem contact met onze experts op als je hulp nodig hebt.

Heb je al een scooter gekocht? Dan wil je natuurlijk het liefs de goedkoopste scooterverzekering afsluiten met de beste dekking. Gelukkig kun je voor een deel kiezen wat je precies wilt verzekeren. Gebruik daarna onze vergelijker om de actuele prijzen van scooterverzekeringen te vergelijken. Zo ben je al een heel eind weg.

De basisverzekering is niet alleen verplicht, maar ook altijd het goedkoopst. De volledige allriskdekking is het duurst van allemaal, maar beschermt je wel weer beter. Je scooterverzekering wordt ook goedkoper met een goed slot of een volgsysteem. Want hoe beter je scooter is beveiligd, hoe minder premie je betaalt. Een goed slot heeft een ART-keurmerk met minimaal drie sterren.

Weet je eenmaal welke dekking je wilt kiezen? Kijk dan niet alleen naar de prijs, maar controleer ook wat er precies verzekerd is, en tegen welke voorwaarden.

Wil je graag de beste bromfietsverzekering afsluiten? Dat hangt vooral af van de dekking die je kiest, en de premie die je wilt betalen. We geven je alle stappen die je verder helpen om een goede keuze te kunnen maken:

 1. Kies de dekking die je wilt: Vergelijk de dekkingen van scooterverzekeringen.
 2. Vergelijk alle premiekosten: Kijk naar de premiekosten per maand van alle verzekeraars.
 3. Lees de ervaringen van anderen: Lees online de beoordelingen van de klantenservice van een aanbieder.
 4. Check goed de polisvoorwaarden: Lees goed de voorwaarden door en kijk wat gedekt is.
 5. Kies de beste scooterverzekering: Ga voor een verzekeraar met een goede service, claimafhandeling, dekking en prijs.

De scooterverzekering wordt ook wel eens anders genoemd, namelijk: bromfietsverzekering, brommerverzekering, snorfietsverzekering of e-bike verzekering. Het gaat hier om dezelfde verzekering, maar worden soms door elkaar gebruikt voor rijwielen met een geel of blauw kentekenplaatje.

Voor de volgende rijwielen moet je verplicht een WA-scooterverzekering afsluiten: scooter, brommer, snorscooter, snorfiets, elektrische scooter, brommobiel, scootmobiel, quad en speedpedelec. Zonder een WA-verzekering mag je dus niet de weg op.

Scooterverzekeringen kun je uitbreiden met aanvullende verzekeringen voor extra dekking: pechhulp, rechtshulp, opzittendenverzekering en ongevallenverzekering. Deze aanvullende opties verschillen per aanbieder, dus vergelijk deze mee.

De premie van een scooterverzekering wordt bepaald door de volgende punten:

 • Je leeftijd: Hoe ouder je bent, hoe meer je betaalt.
 • Je schadevrije jaren: Je betaalt minder bij meer jaren zonder schade.
 • De dekking die je kiest: Kies je voor meer dekking, dan betaal je meer.
 • Je eigen risico bedrag: Betaal je bij schade meer zelf, dan is je premie lager.
 • Waarde van je scooter: Is je scooter nieuwer en duurder, dan betaal je meer.
 • Het type slot: Hoe beter je slot, hoe minder premie je betaalt.

Waarom een scooterverzekering afsluiten?

Een scooterverzekering afsluiten is verplicht wanneer je de weg op wilt. Door je scooter te verzekeren voorkom je hoge kosten bij ongevallen of diefstal.
Home / Scooterverzekering