Scooterverzekering vergelijken

Bespaar tot 40% op je premie door hier alle scooterverzekeringen te vergelijken.

Goed verzekerd op weg met een scooterverzekering

Klaar om vandaag nog je brommer of scooter voordelig te verzekeren? Vind de laagste premie door prijzen en voorwaarden te vergelijken met onze eenvoudige tool. Kies dan minimaal wettelijke aansprakelijkheid (WA) en vergelijk de aanvullende dekkingen voor de best passende en goedkoopste scooterverzekering. Begin direct met vergelijken en bespaar!

Scooter icoon

Waarom via ons je scooter verzekeren?

Wij zijn experts in verzekeringen, en met onze ervaring helpen we je graag met het goed en voordelig verzekeren van je scooter. Ontdek alle voordelen van verzekeringvergelijk.nl.

Vergelijken icoon

Vergelijken en afsluiten

Onze vergelijkingstool maakt het vergelijken van scooterverzekeringen een fluitje van een cent. Je vindt snel de beste deal met onze vergelijker.

Afsluiten icoon

Gemakkelijk en snel afsluiten

Waarom zou je zelf alle verzekeraars vergelijken? Bespaar tijd en sluit binnen enkele minuten de beste scooterverzekering af met onze hulp.

Persoonlijk advies icoon

Onafhankelijk advies

Onze experts helpen je graag persoonlijk. Voor al je vragen over scooterverzekeringen kun je dan ook rekenen op deskundig advies.

Wat kost een scooterverzekering?

Een scooterverzekering sluit je af vanaf ongeveer 5 euro tot tientallen euro’s per maand. Hier vind je premies van een gemiddelde scooterrijder, daarom kunnen ze afwijken van je eigen situatie. Maar we geven je graag een idee van de mogelijke kosten.

VerzekeraarEigen risicoWA kosten per maand
ASR€ 0,-€ 11,62
ANWB€ 0,-€ 12,51
Unigarant€ 0,-€ 12,51
Inshared€ 0,-€ 12,90
HEMA€ 0,-€ 13,99
Univé€ 0,-€ 14,51
Centraal Beheer€ 0,-€ 16,52

Wat je precies gaat betalen voor je scooterverzekering hangt vooral af van de waarde van je scooter, je leeftijd, schadevrije jaren en de dekking die je kiest. Jongeren betalen meer voor een scooterverzekering dan ouderen, doordat ze vaker schade veroorzaken. Ben je net 16 jaar geworden, dan mag op een scooter rijden. Je betaalt dan meer dan iemand van 20 jaar. Gelukkig ga je elk jaar minder premie betalen als je geen schade maakt.

In Nederland kun je verwachten dat een scooterverzekering tussen de €100 en €450 gemiddeld per jaar kost voor een WA-verzekering.

In drie stappen direct je scooter verzekeren

Dit zijn de stappen om alle scooterverzekeringen te vergelijken, en direct je scooter te verzekeren bij de beste aanbieder:

 1. Voer de gegevens van je scooter in.
 2. Vul je persoonlijke gegevens in.
 3. Kies welke dekking je wilt.
 4. Vergelijk de premies van scooterverzekeraars.
 5. Sluit de beste passend scooterverzekering af.
Scooter die verzekerd is

Zoek dekking voor je scooterverzekering

Hier zie je een overzicht waar je de dekkingen van scooterverzekeringen kunt vergelijken:

Dekking scooterverzekeringWAWA+Allrisk
Schade aan anderen:
Diefstal:
Brand, storm, natuur:
Vandalisme:
Eigen schuld:

Zoals je kunt zien biedt de WA-verzekering alleen dekking voor schade aan anderen die je met je scooter maakt. De WA+ verzekering biedt daarnaast ook dekking voor diefstal en schade door brand, storm of natuurrampen. De allrisk verzekering biedt de meeste dekking, inclusief vandalisme, en zelfs voor schade door eigen schuld.

Als je een scooter hebt, dan mag je niet zonder verzekering de weg op. Een scooterverzekering met minimaal een WA-dekking is altijd verplicht. De allrisk is een stuk duurder dan WA, en wordt eigenlijk alleen voor scooters tot 2 jaar oud afgesloten.

Kies je voor meer dekking, dan krijg je meer geld terug bij schade of diefstal. Maar dan moet je natuurlijk ook meer premie betalen voor je verzekering.

Veelgestelde vragen over scooterverzekeringen

We hopen dat deze vragen je helpen met het afsluiten van de beste scooterverzekering. Neem contact met onze experts op als je hulp nodig hebt.

Heb je al een scooter gekocht? Dan wil je natuurlijk het liefs de goedkoopste scooterverzekering met de beste dekking. Gelukkig kun je zelf kiezen wat je precies wilt verzekeren, en hoeveel je wilt betalen per maand. De basisverzekering is niet alleen verplicht, maar ook altijd het goedkoopst. De volledige allriskdekking is het duurst, maar beschermt je wel weer beter.

Je scooterverzekering wordt ook goedkoper met een goed slot of een volgsysteem. Want hoe beter je scooter is beveiligd, hoe lager jouw premie zal zijn. Een goed slot heeft een ART-keurmerk met minimaal drie sterren.

Weet je eenmaal welke dekking je wilt kiezen? Gebruik daarna ons overzicht om de actuele prijzen van scooterverzekeringen te vergelijken. Elke aanbieder heeft andere prijzen, voordelen en nadelen. Kijk niet alleen naar de prijs, maar controleer ook wat er precies verzekerd is, en tegen welke voorwaarden. Vergelijk daarom uitgebreid alle aanbieders, en sluit daarna direct online de beste scooterverzekering af.

Je kunt zelf naar de websites van de verschillende aanbieders gaan, en daar handmatig alle prijzen bekijken. Maar dat kost uiteraard veel meer tijd. Met onze verzekeringvergelijker kun je veel eenvoudiger en sneller de kosten van scooterverzekeringen vergelijken.

Wil je graag de beste bromfietsverzekering afsluiten? Dat hangt vooral af van je wensen. We geven je graag alle stappen die je verder helpen om een goede keuze te maken:

 1. Kies de dekking die je wilt: Vergelijk de dekkingen van scooterverzekeringen.
 2. Vergelijk alle premiekosten: Kijk naar de premiekosten per maand van alle verzekeraars.
 3. Lees de ervaringen van anderen: Lees online de beoordelingen van de klantenservice van een aanbieder.
 4. Check goed de polisvoorwaarden: Lees goed de regels van de scooterverzekering door en kijk wat gedekt is.
 5. Kies de beste scooterverzekering: Ga voor een verzekeraar met een goede service, claimafhandeling, dekking en prijs.

Zo vind je dus de beste bromfietsverzekering voor jouw budget en wensen!

De scooterverzekering wordt ook wel eens anders genoemd, namelijk: bromfietsverzekering, brommerverzekering, snorfietsverzekering of e-bike verzekering. Hoe gaat hier om dezelfde verzekering, maar worden soms door elkaar gebruikt voor rijwielen met een geel of blauw kentekenplaatje.

Voor de volgende rijwielen moet je verplicht een WA-scooterverzekering afsluiten: scooter, brommer, snorscooter, snorfiets, elektrische scooter, brommobiel, scootmobiel, quad en speed pedelec.

Meestal kun je scooterverzekeringen uitbreiden met de volgende aanvullende verzekeringen, zoals pechhulp, rechtshulp, opzittendenverzekering en ongevallenverzekering. Deze aanvullende verzekering verschillen per aanbieder, dus vergelijk deze mee als je extra gedekt wilt zijn.

De premie van een scooterverzekering wordt bepaald door de volgende punten:

 • Je leeftijd: Hoe ouder je bent, hoe meer je betaald.
 • Je schadevrije jaren: Je betaalt minder bij meer jaren zonder schade.
 • De dekking die je kiest: Kies je voor meer dekking, dan betaal je meer.
 • Je eigen risico bedrag: Betaal je bij schade meer zelf, dan is je premie lager.
 • Waarde van je scooter: Is je scooter nieuwer en duurder, dan betaal je meer.
 • Het type slot: Hoe beter je slot, hoe minder premie je betaald.

Welke scooterverzekering heb je nodig?

Als scooterrijder wil je natuurlijk goed beschermd zijn tegen onverwachte hoge kosten. Maar welke soorten scooterverzekeringen zijn er allemaal om uit te kiezen?

Bromfiets

Bromfietsverzekering

Alles over het afsluiten van een bromfietsverzekering.

Snorfiets

Snorfietsverzekering

Je snorfiets tegen diefstal en beschadiging verzekeren.

Brommobiel

Brommobielverzekering

Bereken online de kosten voor de brommobielverzekering.

Dé scooterverzekeringen van 2024

Zoek je een goede scooterverzekering? Jaarlijks doen we onderzoek naar de prijs, dekking en klanttevredenheid van alle verzekeraars. Vergelijk hieronder de goedkoopste scooterverzekeringen en sluit vandaag nog de beste verzekering af.
centraal beheer logo

Centraal Beheer Scooterverzekering

Geen eigen risico

Schade aan anderen

Direct opzegbaar

Premiekosten voorbeeld

Dagwaarde scooter: 1000 euro

16 jaar: € 45 per maand2
17 jaar: € 34 per maand
18 jaar: € 27 per maand
22 jaar: € 12 per maand

Scooterverzekering 2024

Univé Scooterverzekering

Geen eigen risico

Schade aan anderen

Direct opzegbaar

Premiekosten voorbeeld

Dagwaarde scooter: 1000 euro

16 jaar: € 49 per maand
17 jaar: € 36 per maand
18 jaar: € 27 per maand
22 jaar: € 9 per maand

inshared logo

Inshared Scooterverzekering

Geen eigen risico

Schade aan anderen

Direct opzegbaar

Premiekosten voorbeeld

Dagwaarde scooter: 1000 euro

16 jaar: € 59 per maand
17 jaar: € 39 per maand
18 jaar: € 26 per maand
22 jaar: € 8 per maand

Waarom een scooterverzekering afsluiten?

Een scooterverzekering afsluiten is verplicht wanneer je de weg op wilt. Door je scooter te verzekeren voorkom je hoge kosten bij ongevallen of diefstal.
Home / Scooterverzekering