Scooterverzekering vergelijken

Vergelijk de kosten van scooterverzekeringen voor de laagste premie van Nederland. Bekijk de Top-3 en sluit online vandaag nog de goedkoopste verzekering af voor uw scooter.

Vergelijken
Informatie

Goed op weg met een scooterverzekering

Een verzekering voor uw brommer of scooter is verplicht in Nederland. Hoe kunt u de premie van de scooterverzekering vergelijken voor de laagste premie? Kijk goed naar de verschillen in prijs en voorwaarden, en maak een vergelijking en kies de goedkoopste scooterverzekering. De wettelijk aansprakelijkheid (WA) is wat u minimaal afneemt. Daarnaast kunt u aanvullende dekkingen kiezen.

Scooter afbeelding

Scooterverzekering Wa en All risk vergelijking

Wanneer u de kosten van een scooterverzekering gaat berekenen is het allereerst verstandig om te kijken naar de basispremie en de bijbehorende polisvoorwaarden. Met een WA-dekking bent u verzekerd voor de schade aan iemand anders. Een scooterverzekeraar zal geld uitkeren bij diefstal en brand met een WA-Beperkt Casco. Met de all-risk variant bent u ook tegen schade waar u zelf verantwoordelijk voor gedekt. Daarnaast is het ook interessant om uit te zoeken welke uitbreidingsmogelijkheden u kunt afnemen. Zo kunt u kiezen voor een verhaalrechtsbijstandverzekering. Met een relatief kleine extra investering kunt u met deze verzekering de kosten bij een ongeval verhalen op de tegenpartij. De brommerverzekering kunt u afsluiten voor de volgende voertuigen:

  • Scooters
  • Brommers
  • Snorscooters
  • Snorfietsen

Basisdekking is verplicht

De basisdekking is in Nederland verplicht, voor een ieder die met zijn of haar scooter de openbare weg op wenst te gaan. De basisverzekering ervoor dat het slachtoffer van een eventuele aanrijding financieel wordt gecompenseerd. Sluit daarom vandaag nog een WA scooterverzekering af. Heeft u dit nog niet gedaan, dan is het tot op dat moment niet toegestaan om met de scooter de openbare weg op te gaan.

Diefstal scooter en eigen schade

De WA scooterverzekering heeft alleen dekking voor de schade die u aan derden toebrengt, op het moment dat u schuld heeft aan een ongeval of een aanrijding. U kunt daarnaast kiezen voor een meer uitgebreide scooterverzekering, waarbij u bijvoorbeeld ook de schade aan uw helm kunt verzekeren, of u de mogelijkheid heeft om uw scooter tegen diefstal te verzekeren. Dit zijn belangrijke elementen. Ze zorgen ervoor dat u maandelijks of jaarlijks iets meer premie dient te gaan betalen, maar bieden aan de andere kant een interessante dekking waar u veel aan kunt hebben.

Opzittendenverzekering scooter

Rijdt u daarnaast veel met anderen op uw scooter, of wilt u er voor zorgen dat u gebruik kunt maken van juridische bijstand? Dan is het verstandig om ook na te denken over de aanvullende modules voor de scooterverzekering. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u een opzittendenverzekering afsluit. Dit zijn beiden interessante aanvullende modules. Ze zorgen ervoor dat ook de passagier goed verzekerd is.

Goedkoop uw scooter verzekeren

Heeft u een eigen scooter gekocht en bent u daarom op zoek naar een goedkope scooterverzekering? Zorg ervoor dat u de dekking goed afstemt op de risico’s die u graag af wenst te dekken en de premie die u daarvoor wilt betalen. Net als bij een autoverzekering is het verplicht om de basis af te sluiten, maar bent u vrij om de dekking verder uit te breiden.

Wat kost de goedkoopste scooterverzekering per maand? Op onze website kunt u de prijzen van je scooterverzekering vergelijken en online een offerte aanvragen. De polis en premie zijn bij elke aanbieder weer anders. Zorg voor een goed overzicht van alle voordelen en nadelen. Vergelijk brommerverzekeringen en ontdek de voordelen en nadelen van de aanbieders door online een berekening te maken op basis van uw kenteken. Wij zijn geen intermediair zoals Independer, maar puur een vergelijker waar u terecht kunt voor informatie over de producten op basis van prijs en kwaliteit.

Bromfietsverzekering

Bromfietsverzekering

Hoe werkt het afsluiten van een bromfietsverzekering?

Snorfietsverzekering

De snorfiets tegen diefstal en beschadiging verzekeren?

Brommobielverzekering

Bereken online de kosten voor de brommobielverzekering.

Top-3 Scooterverzekering vergelijken 2023

Vergelijk de Top-3 goedkoopste scooterverzekeringen van 2023 en sluit vandaag nog een verzekering af voor uw scooter of brommer met de goedkoopste premie.

Hema Scooterverzekering

Geen eigen risico

Schade aan anderen

Direct opzegbaar

2023

Centraal Beheer Bromfietsverzekering

Geen eigen risico

Schade aan anderen

Direct opzegbaar

Inshared Scooterverzekering

Geen eigen risico

Schade aan anderen

Direct opzegbaar

Online de goedkoopste scooterverzekering afsluiten?

Een scooterverzekering afsluiten is verplicht wanneer u de weg op wilt. Door u te verzekeren tegen diefstal en schade van uw scooter ontloopt u flinke kosten bij ongevallen of diefstal.
Home > Scooterverzekering vergelijken