Home / Scooterverzekering / Bromfietsverzekering vergelijk

Brommerverzekering vergelijken

Bespaar tot 35% op je premie door hier alle bromfietsverzekeringen te vergelijken.

Waarom heb je een bromfietsverzekering nodig?

Een bromfietsverzekering is een verzekering die je beschermt tegen financiële verliezen als gevolg van ongevallen met je bromfiets. In Nederland is het verplicht om minimaal een WA-verzekering voor je bromfiets af te sluiten.

Het rijden op een bromfiets brengt risico’s met zich mee. Je kunt betrokken raken bij een ongeval, je bromfiets kan gestolen worden, of je kunt schade toebrengen aan anderen. Een bromfietsverzekering dekt deze risico’s en beschermt je tegen hoge kosten.

Scooter icoon
Vergelijken icoon

Waarom via ons je brommer verzekeren?

Zoek je de beste brommerverzekering? Tijd om te besparen! Verzekeringvergelijk.nl laat je de beste verzekering zien binnen een paar minuten. Vergelijk alle kosten en voorwaarden en sluit je verzekering direct online af, zonder gedoe.

Soorten bromfietsverzekeringen

Er zijn drie soorten bromfietsverzekeringen:

 • WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid): Dit is de minimale dekking die je nodig hebt. Het dekt schade die je aan anderen toebrengt.
 • WA + Beperkt Casco: Naast de WA-dekking, dekt deze verzekering ook schade door diefstal, brand, storm en botsingen met dieren.
 • WA + Volledig Casco (Allrisk): Dit is de uitgebreidste dekking. Het dekt ook schade aan je eigen bromfiets, zelfs als je zelf de veroorzaker bent van de schade.

Er zijn verschillende dekkingen, maar let vooral op de dekking die het beste bij je past.

VerzekeringstypeSchade aan anderenSchade door brand of stormDiefstalSchade door eigen schuld
WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)
WA + beperkt casco
WA allrisk (volledig casco)

Hoe kies je de juiste bromfietsverzekering?

Rode brommer in straat

Heb je net een nieuwe bromfiets hebt gekocht, dan adviseer ik een Allrisk bromfietsverzekering. Deze dekking is de uitgebreidste, en beschermt je tegen ongeveer alle soorten schade, inclusief schade die je zelf per veroorzaakt.

Is je bromfiets wat ouder, en wil je verzekerd zijn voor diefstal en schade, dan is een WA Beperkt Casco bromfietsverzekering een goede keuze. Deze dekking is goedkoper dan de Allrisk dekking, maar biedt nog steeds een goede bescherming.

Wil je goedkoopste verzekering voor je bromfiets, en kun je zelf de kosten betalen als er iets met je bromfiets gebeurt? Dan is de WA-bromfietsverzekering de beste keuze. Deze verzekering is de goedkoopste en voldoet aan de wettelijke eisen.

Volgens de laatste onderzoeken zijn de premies voor bromfietsverzekeringen in de afgelopen jaren gestegen. Dit komt doordat er meer ongevallen en diefstallen in het verkeer zijn. Het is daarom aan te raden je een bromfietsverzekering met een passende dekking en premie.

Heb je een aanvullende dekking nodig?

Aanvullende verzekeringen kunnen je extra bescherming geven, naast de standaard dekking van de verplichte WA-bromfietsverzekering. Hier zijn enkele aanvullende verzekeringen:

 1. Ongevallenverzekering voor opzittenden: Je ontvangt een uitkering als jij of je passagier gewond raakt bij een ongeluk. Als je vaak met iemand anders op je bromfiets rijdt, dan is deze aanvulling een goede optie.
 2. Rechtsbijstandverzekering: Ontvang juridische hulp na een ongeval.
 3. Verzekering voor helm en kleding: Reparatie of vervanging van je helm en kleding na een ongeluk zijn bij deze verzekering gedekt. Kies deze alleen als je dure spullen hebt.

Aanvullende verzekeringen maakt je premie uiteraard duurder. Overweeg daarom of de extra kosten opwegen tegen de meer dekking.

Verzekeraars van brommerverzekeringen

Je kunt zelf bromfietsverzekeringen online vergelijken, zodat je daar een keuze uit kunt maken. Vergelijk dan 3 tot 5 verzekeraars die aan je eisen voldoen, en de premie per maand of per jaar. Het is makkelijk om online een vergelijking te maken van alle bromfietsverzekeringen.

De volgende verzekeraars bieden verzekeringen voor brommers:

 1. ANWB
 2. ASR
 3. Bovemij (via SNS)
 4. De Goudse
 5. Ditzo
 6. HEMA
 7. InShared
 8. Klaverblad
 9. nowGo
 10. OHRA
 11. Reaal
 12. Unigarant
 13. Univé
 14. Verzekeruzelf.nl
 15. WitGeld

Bij bovenstaande verzekeraars kun je de volgende voertuigen verzekeren: Scooter, bromfiets, snorfiets, brommobiel, trike, quad. Maar ook de high speed e-bike valt onder de brommerverzekering.

Wil je alle bromfietsverzekeraars met elkaar vergelijken? Dat komt goed uit, want we hebben een handige vergelijker die je helpt om snel en gemakkelijk alle brommerverzekeringen te vergelijken. Vul je gegevens in onze vergelijker in, dan tonen we de beste keuzes op basis van prijs, dekking en beoordelingen. Probeer zelf hoeveel je kunt besparen op je bromfietsverzekering!