Home > Blog > Telefoon gestolen: Wat vergoedt mijn inboedelverzekering?

Telefoon gestolen: Wat vergoedt mijn inboedelverzekering?

Kun jij je nog een leven zonder telefoon voorstellen? Veel mensen niet. We gebruiken onze smartphone tegenwoordig de hele dag door voor allerlei verschillende zaken. Wanneer je telefoon gestolen wordt, ben je vaak veel belangrijke informatie kwijt en wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer bereikbaar zijn. Dan is het fijn wanneer je goed verzekerd bent.

Wanneer je een huis koopt of huurt sluit je vaak ook meteen een inboedelverzekering af. Dat is niet verplicht, zoals een opstalverzekering, maar wel aan te raden en gebruikelijk. Het hebben van een inboedelverzekering betekent echter niet dat al je bezittingen automatisch zijn verzekerd.

In deze blog gaan we verder in op de vraag of je smartphone bij de inboedelverzekering is meeverzekerd wanneer het toestel wordt gestolen.

Vergoedt de inboedelverzekering diefstal van mijn telefoon?

Met een inboedelverzekering verzeker je al je spullen in en rond je huis tegen brand, diefstal, inbraak, water en storm. Het gaat daarbij expliciet om goederen die je makkelijk kunt verplaatsen, zoals de televisie of een laptop. Ook diefstal of schade aan je telefoon valt in sommige gevallen onder de dekking van je inboedelverzekering.

Telefoon gestolen uit huis

Wanneer je smartphone uit je huis wordt gestolen, valt deze onder de dekking van de inboedelverzekering. In dat geval keert je verzekeraar een vergoeding uit waarmee je een nieuwe telefoon kunt kopen. Vaak keert de verzekeraar de nieuwwaarde van je telefoon uit, tenzij de dagwaarde van je toestel 40 procent of minder van de nieuwwaarde is. Dan wordt de dagwaarde vergoed.

Telefoon gestolen buitenshuis

De kans is natuurlijk een stuk groter dat je telefoon wordt gestolen wanneer je buitenshuis bent. In dat geval wordt de schade niet gedekt door de inboedelverzekering, want de inboedelverzekering dekt alleen goederen in en rond je woning. Er zijn wel mogelijkheden om je inboedelverzekering uit te breiden zodat je ook buitenshuis dekking hebt.

Iphone op rots

Je telefoon verzekeren voor diefstal

Wanneer je telefoon buitenshuis wordt gestolen, heb je dus niets aan je inboedelverzekering. Gelukkig zijn er andere opties om een van je belangrijkste bezittingen zo goed mogelijk te kunnen verzekeren. We lichten deze opties nader toe.

Je inboedelverzekering uitbreiden

Je kan je inboedelverzekering uitbreiden met een buitenshuisdekking. Deze dekking regelt dat je goederen ook buitenshuis zijn verzekerd. Hiervoor betaal je natuurlijk wel een hogere premie. Niet iedere verzekeraar biedt een buitenshuisdekking aan en soms wordt deze dekking als een aparte verzekering aangeboden. Vergelijk de verschillende verzekeraars dus goed bij het maken van je keuze.

Een telefoonverzekering afsluiten

De meest voor de hand liggende optie is het afsluiten van een speciale verzekering voor je smartphone. Bij het afsluiten van een telefoonabonnement worden dit soort verzekeringen je vaak al aangeboden. De meeste telefoonverzekeringen vergoeden de aankoopprijs bij diefstal of verlies. De dagwaarde van je toestel moet dan wel minimaal 50% van de nieuwwaarde bedragen, anders wordt de dagwaarde uitgekeerd.

Bij het afsluiten van een telefoonverzekering is het belangrijk om je polisblad goed door te lezen. Je smartphone is namelijk niet in alle situaties op dezelfde manier verzekerd, het is goed om hier rekening mee te houden zodat je later niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Mobiele telefoon en rekenmachine

Inboedelverzekering vergelijken?

In deze blog zijn we ingegaan op de vraag of je inboedelverzekering ook diefstal van je telefoon vergoed. Wanneer je toestel uit huis wordt gestolen is dat wel het geval, maar wanneer dat buitenshuis gebeurt heb je aan een inboedelverzekering niet genoeg.

Gelukkig zijn er opties om je smartphone goed te verzekeren, zoals een buitenshuisdekking of een speciale telefoonverzekering.

Van plan om binnenkort een inboedelverzekering af te sluiten? Zorg dan dat je jezelf van te voren goed inleest, want de verschillende verzekeringen hebben allemaal hun eigen eigenschappen. Vergelijken is dus een must! Op onze website kun je op een overzichtelijke manier verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.