Home / Blog / Telefoon gestolen of kapot: Wat valt onder je inboedelverzekering?

Telefoon gestolen of kapot: Wat valt onder je inboedelverzekering?

Veel mensen kunnen zich een leven zonder telefoon moeilijk voorstellen. We gebruiken onze smartphone tegenwoordig de hele dag door. Wordt je telefoon gestolen, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer bereikbaar zijn. Dan is het fijn wanneer je goed verzekerd bent.

Wanneer je een huis koopt of huurt, dan sluit je vaak ook meteen een inboedelverzekering af. Dat is niet verplicht, zoals een opstalverzekering, maar wel aan te raden. Het hebben van een inboedelverzekering betekent alleen niet dat al je bezittingen automatisch zijn verzekerd.

Wil je weten of je smartphone bij de inboedelverzekering is meeverzekerd, lees dan verder, we leggen het je compleet uit.

Valt diefstal van je telefoon onder je inboedelverzekering?

Met een inboedelverzekering verzeker je al je spullen in en rond je huis tegen brand, diefstal, inbraak, water en storm. Het gaat daarbij nadrukkelijk om inboedel die je makkelijk kunt verplaatsen, zoals je televisie of een laptop. Ook diefstal of schade aan je telefoon valt in sommige gevallen onder de dekking van je inboedelverzekering.

Je telefoon is gestolen uit huis

Wordt je smartphone uit je huis gestolen, dan valt deze onder de dekking van de inboedelverzekering. In dat geval keert je verzekeraar een vergoeding uit waarmee je een nieuwe telefoon kunt kopen. Vaak keert de verzekeraar de nieuwwaarde van je telefoon uit, tenzij de dagwaarde van je toestel 40 procent of minder van de nieuwwaarde is. Dan wordt de dagwaarde vergoed.

Heb je dus een oude telefoon die meer dan de helft minder waard is geworden, dan krijg je niet het bedrag terug wat je ervoor hebt betaald.

Je telefoon is gestolen buitenshuis

De kans is natuurlijk een stuk groter dat je smartphone wordt gestolen wanneer je buitenshuis bent. In dat geval wordt de schade niet gedekt door de inboedelverzekering, want die dekt alleen je spullen in en rond je woning. Er zijn wel mogelijkheden om je inboedelverzekering uit te breiden, zodat je ook buitenshuis dekking hebt. Dan betaal je uiteraard meer premie per maand.

iPhone op rots

Is je telefoon gestolen, maak dan een melding bij de politie. Leg uit waar en hoe deze is gestolen en doe aangifte.

Je telefoon verzekeren voor diefstal

Wanneer je telefoon buitenshuis wordt gestolen, heb je dus niets aan je inboedelverzekering. Gelukkig zijn er andere opties om een van je belangrijkste bezittingen zo goed mogelijk te kunnen verzekeren. We leggen het je uit.

Valt een kapotte telefoon onder je inboedelverzekering?

De telefoon is dus verzekerd voor diefstal uit je woning, maar is ook schade aan je telefoon verzekerd? Kies je voor een allrisk inboedelverzekering, dan ben je verzekerd tegen schade aan je telefoon in je woning. Met de uitgebreide inboedelverzekering dek je ook schade aan je telefoon in je woning, maar schade door vallen en stoten is dan niet gedekt. Hiervoor heb je een allriskdekking nodig.

Je inboedelverzekering uitbreiden

Je kunt je inboedelverzekering uitbreiden met een buitenhuisdekking. Deze dekking regelt dat je goederen ook buitenshuis zijn verzekerd tegen een hogere premie. Niet iedere verzekeraar biedt een buitenhuisdekking aan, en soms wordt deze dekking als een aparte verzekering aangeboden. Vergelijk de verschillende verzekeraars dus goed bij het maken van je keuze.

Een telefoonverzekering afsluiten

De meest voor de hand liggende optie is het afsluiten van een speciale verzekering voor je smartphone. Bij het afsluiten van een telefoonabonnement wordt een telefoonverzekering vaak aangeboden. De meeste telefoonverzekeringen vergoeden de aankoopprijs bij diefstal of verlies. De dagwaarde van je toestel moet dan wel minimaal 50% van de nieuwwaarde zijn, anders wordt de dagwaarde uitgekeerd.

Bij het afsluiten van een telefoonverzekering is het belangrijk om je polisblad goed door te lezen. Je smartphone is namelijk niet voor alle situaties op dezelfde manier verzekerd, het is dus goed om hier rekening mee te houden, zodat je later niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Mobiele telefoon en rekenmachine

Inboedelverzekering vergelijken?

Nu weet je dus of je inboedelverzekering ook diefstal van je telefoon vergoed. Wanneer je toestel uit huis wordt gestolen is dat wel het geval, maar wanneer dat buitenshuis gebeurt, dan heb je aan een inboedelverzekering niet voldoende.

Gelukkig zijn er genoeg keuzes om je smartphone goed te verzekeren, zoals een buitenhuisdekking of een speciale telefoonverzekering. Goed om te weten, als iemand anders je mobiele telefoon heeft laten vallen, dan valt dit onder de aansprakelijkheidsverzekering. Hiermee ben je verzekerd tegen schade aan andermans spullen.

Van plan om binnenkort een inboedelverzekering af te sluiten? Vergelijken is dan een must, want de verschillende verzekeringen hebben allemaal hun eigen dekkingen en kosten. Op onze website kun je op een overzichtelijke manier inboedelverzekeringen vergelijken met elkaar, zodat al je spullen in huis goed gedekt zijn, inclusief je telefoon!

Plaats een reactie