Home / Blog / Tips voor een goede tandsartsverzekering

Tips voor een goede tandsartsverzekering

De dekking tegen kosten bij de tandarts maakt al enkele jaren geen onderdeel meer uit van de basiszorgverzekering. Iedereen vanaf 18 jaar doet er daarom verstandig aan om goed te kijken naar de mogelijkheden van een aanvullende verzekering. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd binnen de tandartsverzekering. Houd er echter rekening mee dat dit niet geld voor orthodontie. Kinderen die baat hebben bij een beugel doen er daarom verstandig aan om gebruik te maken van een aanvullende verzekering, die hier dekking tegen biedt.

Aanvullende verzekering

Een ieder vanaf 18 jaar kan zich tegen tandartskosten verzekeren door gebruik te maken van een aanvullende verzekering. Het is op die manier mogelijk om kosten voor controles en behandelingen te verzekeren. De kosten voor chirurgische tandheelkundige zorg vallen binnen de basisdekking, net als een gedeelte van de kosten voor een uitneembaar kunstgebit. In alle andere gevallen betalen we de kosten zelf, op het moment dat er geen sprake is van een aanvullende tandartsdekking. Schat de kosten voor het komende jaar in en vergelijk dit met de premie en dekking waar u gebruik van kunt maken, om na te gaan wat de beste keuze vormt.

Begroting opvragen

Indien er sprake is van uitgebreide behandelingen of bijvoorbeeld de plaatsing van kronen is het verstandig om vooraf een begroting op te vragen. Vraag een tandarts ook gerust welke behandelingen er binnen de dekking van de (aanvullende) verzekering vallen en waar u aan de andere kant zelf voor op dient te draaien. De tandartsen werken met codes, die u als patiënt eventueel zelf kunt gebruiken om na te gaan of bepaalde kosten vergoed worden. Wat dat betreft zorgt u er eenvoudig voor dat u niet voor verrassingen komt te staan, of kunt u tijdig een tandartsverzekering afsluiten.

Plaats een reactie