Home / Blog / Toegang tot kennis over verzekeringen van groot belang

Toegang tot kennis over verzekeringen van groot belang

Prinses Maxima richtte zich tijdens haar openingsspeech op een congres van het Verbond van Verzekeraars op het bestrijden van de wereldwijde armoede, door op te roepen tot meer kennis over verzekeringen. Volgens haar is het de mate waarin we ons gesterkt voelen in onze eigen behoeften die ervoor zorgt dat we ons verzekeren en op die manier beschermen tegen armoede. Door ook mensen in armoede beter in te lichten over het voordeel van verzekeren is het mogelijk bij te dragen aan de wereldwijde strijd tegen armoede.

Ziekten en ongelukken zorgen voor armoede

Het zijn met name ziekten en ongelukken die als voornaamste veroorzaker van armoede worden gezien. Zelfs in Nederland is het mogelijk dat iemand door een van deze twee factoren te maken krijgt met een financieel erg moeilijke situatie, wanneer er niet voor een goede verzekering is gezorgd. Daarnaast gaat dit natuurlijk op voor landen die bijvoorbeeld afhankelijk zijn van de oogst en te maken krijgen met een natuurramp. Door ook hen te vertellen over de mogelijkheden van een verzekering is het mogelijk om een flinke bijdrage te leveren aan de strijd die er wereldwijd wordt gevoerd tegen armoede.

Financiële educatie

Financiële educatie dient er allereerst te komen voor de ontwikkelingslanden die op dit moment vaak niet eens weet hebben van de verzekeringen. Daarnaast is het van groot belang om ook in Europese landen voor meer toegankelijke informatie te zorgen, aangezien lang niet iedereen weet wat een verzekering inhoudt. Het is op die manier lastig om de kosten en baten tegen elkaar af te wegen en op die manier tot een goede beslissing te komen. Door meer kennis beschikbaar te maken en dat op een lager niveau te doen is het mogelijk om meer mensen een degelijke verzekering af te laten sluiten, die ze zal beschermen.

Plaats een reactie