× Scooterverzekering Fietsverzekering Autoverzekering Woonverzekering Inboedelverzekering Opstalverzekering Reisverzekering Rechtsbijstandverzekering Aansprakelijkheidsverzekering Huisdierenverzekering Uitvaartverzekering Zorgverzekering Motorverzekering

Uitvaartverzekering vergelijken

Voor slechts een aantal euro per maand kunt u de zorgen van uw nabestaanden om uw uitvaart wegnemen. Uitvaartverzekering vergelijken is een goede start voor het afsluiten met een voordelige premie. Wij helpen u verder met een goed geïnformeerde en verstandige keuze.

Direct vergelijken

Een uitvaartverzekering neemt alle zorgen weg

Een uitvaartverzekering zorgt ervoor dat uw uitvaart in goede handen is. Via een maandelijkse premie spaart u voor de rest van uw leven voor uw uitvaart. Op deze manier dekt u zelf de kosten in plaats van uw nabestaanden. Het vergelijken van de uitvaartverzekering kan zorgen dat u een goede keuze kunt maken, vooral voor de lange termijn. Dit is van groot belang, aangezien u de premie vaak een groot aantal jaren betaalt om er na een lange tijd van te profiteren.

uitvaartverzekering vergelijken

Manier van uitkeren

De manier van uitkeren van de uitvaartverzekering is van belang. U kunt besluiten om een bepaald bedrag bij elkaar te verzamelen en dit te laten uitkeren. In plaats daarvan kunt u het geld ook gebruiken om de uitvaartverzekeraar alles te laten organiseren. De meeste mensen kiezen echter voor de eerste variant, aangezien dat over het algemeen persoonlijker overkomt. Desalniettemin kunt u uw nabestaanden een hoop zorgen besparen door te kiezen voor de uitbetaling in natura.

Online uitvaartverzekering

Uiteraard kunt u gewoon online uw uitvaartverzekering vergelijken. Het mooie van een uitvaartverzekering is dat u zelf kunt sparen voor de kosten van uw uitvaart. Het is daarbij bijvoorbeeld interessant om te kijken naar de mogelijkheid om het verzekerde bedrag eventueel aan te passen. Het prijsniveau kan namelijk stijgen of dalen en het bedrag kan na een aantal jaren misschien te hoog of juist niet langer toereikend zijn. U kunt online precies nagaan wat de mogelijkheden zijn om bij een verzekeraar het verzekerde bedrag aan te passen.

 • Naturapakketverzekering
 • Naturabedragverzekering
 • Sommenverzekering

Premiekosten

De premie van een uitvaartverzekering is niet langer fiscaal aftrekbaar. Dit was in het verleden wel het geval, waardoor het fiscaal aantrekkelijk was om een dergelijke verzekering af te sluiten. Dat betekent dat u de premie niet langer op kunt voeren als een aftrekpost voor de belastingen, waardoor de bruto kosten gelijk zijn geworden aan de netto kosten. Aangezien er geen aftrek meer plaats kan vinden dient u de premie volledig te betalen en krijgt u daar niets meer van terug van de Belastingdienst. U kunt de premie van de uitvaartverzekering daarom één op één afzetten tegen de uitkering die de verzekering zal doen wanneer u komt te overlijden.

Uitvaartverzekeraars

Uitvaartverzekeringen informatie

U kunt er ook voor kiezen om een uitbetaling in natura plaats te laten vinden. In dat geval zal uw verzekeringsmaatschappij de uitvaart organiseren en zo ontlast u eventuele nabestaanden. In Nederland is het heel normaal om er zelf voor te zorgen dat uw zaken goed geregeld zijn.

crematieverzekering

Crematieverzekering

Lees meer over de crematieverzekering, een onderdeel van de uitvaartverzekering.

Lees meer
begrafenisverzekering

Begrafenisverzekering

Kies voor een begrafenisverzekering wanneer u niet gecremeerd wilt worden.

Lees meer
kosten uitvaart berekenen

Uitvaart berekenen

Bereken de kosten van uw uitvaart aan de hand van uw persoonlijke wensen.

Lees meer

Top 3 Uitvaartverzekeringen vergelijken

Om u te helpen met kiezen hebben wij een berekening gemaakt van alle uitvaartverzekeraars en een Top-3 beste uitvaartverzekeringen van 2023 in een overzicht geplaatst.

monuta logo
 • Monuta uitvaartverzekering
 • Verzekerd bedrag vanaf € 7.000,-
 • Termijn: tot 85 jaar
 • Vanaf € 5,12 p/maand
 • Kinderen meeverzekerd
2023
yarden logo
 • Yarden uitvaartverzekering
 • Verzekerd bedrag vanaf € 7000,-
 • Termijn: tot 85 jaar
 • Vanaf € 5,24 p/maand
 • Kinderen meeverzekerd
dela logo
 • Dela uitvaartverzekering
 • Verzekerd bedrag vanaf € 7000,-
 • Termijn: Levenslang
 • Vanaf € 5,37 p/maand
 • Kinderen meeverzekerd

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Een uitvaart kost gemiddeld €7.000.- Laat uw nabestaanden niet achter met deze hoge kosten en sluit vandaag nog binnen enkele minuten een uitvaartverzekering af via internet. 74% van alle Nederlanders heeft een uitvaartverzekering

Met onze vergelijkers helpen wij u graag bij het afsluiten van de goedkoopste en beste verzekering.

qshops logocomodo logo