Home / Uitvaartverzekering vergelijken / Begrafenisverzekering

Vergelijk de kosten van een Begrafenisverzekering

Zoekt u naar een begrafenisverzekering? U zorgt er daarmee voor dat u de kosten voor uw uitvaart, niet door hoeft te schuiven naar uw nabestaanden. Zij krijgen te maken met een emotioneel verlies, waardoor het verstandig is om u zelf tegen de kosten te verzekeren. U betaalt maandelijks een bedrag aan premie, zodat de verzekeraar een kapitaal kan uitkeren, of de uitvaart voor u kan organiseren. Uiteraard betaalt u de scherpst mogelijke premie wanneer u de begrafenisverzekering al op jonge leeftijd afsluit. U betaalt uw leven lang een scherpe premie, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over uw uitvaart.

Natura- of kapitaalverzekering

Met het oog op de begrafenisverzekering kunt u een keuze maken uit een natura- of een kapitaalverzekering. In het eerste geval kiest u ervoor om de verzekeraar uw uitvaart te laten organiseren, zonder dat uw nabestaanden daar zelf omkijken naar hebben. De verzekeraar zorgt er samen met de uitvaartondernemer voor dat alles volledig naar uw wens zal verlopen. U kunt ook gebruik maken van een kapitaalverzekering. In dat geval zal de begrafenisverzekering leiden tot een bepaald kapitaal, dat de verzekeraar uit zal keren aan de nabestaanden. Zij kunnen met dat bedrag in de hand dan gebruik maken van een uitvaartondernemer om de uitvaart vorm te geven.

Type begrafenisverzekeringen

Weet u welk type begrafenisverzekering u af wilt sluiten, maar bent u vooral benieuwd naar de premies die de verschillende verzekeraars rekenen? Het is in dat geval verstandig om online een vergelijking van de mogelijkheden te maken. Wij zetten alle begrafenisverzekeringen voor u op een rij. Kijk goed naar de premie die u er gaat betalen, maar let daarnaast ook op de voorwaarden waar u aan de andere kant op kunt rekenen. Hoe zit de uitvaart in elkaar en wat betaalt u extra om uw specifieke wensen door te kunnen voeren?

Wat is de beste begrafenisverzekering?

Heeft u een begrafenisverzekering gevonden die bij u past? Dan kunt u er direct voor kiezen om deze af te sluiten. Klik de verzekeraar van uw keuze online aan, zodat u de mogelijkheid heeft om de dekking af te sluiten en gebruik te gaan maken van de verzekering. Houd er rekening mee dat verzekeraars u op latere leeftijd een hogere premie in rekening zullen brengen. Wacht bovendien even tot op het moment dat de verzekeraar u daadwerkelijk heeft geaccepteerd, zodat u zeker weet dat u vanaf dat moment gebruik kunt maken van een goede begrafenisverzekering.